Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İslam alemi Mirac Kandilini ihya edecek

?Hazreti Peygamber´in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eden Mirac, İslam alemi tarafından yarın gece idrak edilecek.

İslam alemi Mirac Kandilini ihya edecek

Resûl-i Ekrem´in bir gece Mescid-i Harâm´dan Mescid-i Aksâ´ya yaptığı yolculuğa İsrâ, oradan göklere yükselmesine Mirac denilmiştir.

Hadis kaynakları ile siyer ve delâil kitaplarında isrâ ve miracla ilgili birçok rivayet mevcuttur. Buhârî ve Müslim´de yer alan rivayetlerin ortak noktalarına göre olay şu şekilde cereyan etmiştir:

Bir gece Resûlullah, Kâbe´de Hicr veya Hatîm denilen yerde iken -bazı rivayetlerde uykuda bulunduğu sırada veya uyku ile uyanıklık arası bir halde- Cebrâil geldi; göğsünü açtı, zemzemle yıkadıktan sonra içine iman ve hikmet doldurup kapattı. Burak adlı bineğe bindirip Beytülmakdis´e götürdü. Resûl-i Ekrem Mescid-i Aksâ´da iki rekat namaz kılıp dışarı çıktığında Cebrâil biri süt, diğeri şarap dolu iki kap getirdi. Resûlullah süt dolu kabı seçince Cebrâil kendisine "fıtratı seçtin" dedi, ardından onu alıp dünya semasına yükseltti. Semaların her birinde sırasıyla Âdem, Îsâ, Yûsuf, İdrîs, Hârûn ve Mûsâ peygamberlerle görüştü; nihayet Beytülma?mûr´un bulunduğu yedinci semada Hazreti İbrâhim´le buluştu. Sidretü´l-müntehâ denilen yere vardıklarında yazıcı meleklerin kalem cızırtılarını duydu ve Allah´ın huzuruna çıktı. Burada Cenâb-ı Hak elli vakit namazı farz kıldı. Dönüşte Hazreti Mûsâ, elli vakit namazın ümmetine ağır geleceğini söyleyip Allah´tan onu hafifletmesini istemesini tavsiye etti. Namaz beş vakte indirilinceye kadar Hazreti Peygamber´in huzûr-i ilâhîye müracaatı ve Mûsâ ile diyalogu devam etti. Bir rivayete göre Resûl-i Ekrem´e Mirac´da Bakara sûresinin son âyetleri indirilmiş ve Allah´a ortak koşmayanların affedileceği müjdesi verilmiştir.

Yazının devamını okumak için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER