Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLEN DEVRİMCİ KARDEŞİYLE İLGİLİ ANISINI PAYLAŞAN ÜLKÜCÜ ARANIYOR

Evden kovduğu devrimci kardeşinin darbeciler tarafından katledildiğini anlatan esrarengiz ülkücünün pişmanlığını anlattığı duygu dolu satırları, o dönem yaşanan acıları tazeledi.

İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLEN DEVRİMCİ KARDEŞİYLE İLGİLİ ANISINI PAYLAŞAN ÜLKÜCÜ ARANIYOR

Sosyal medya üzerinden, yıllar önce evden kovduğu devrimci kardeşiyle ilgili anısını anlatan Garip Nerim isimli YouTube kullanıcısının paylaştığı hikaye yürek burktu. Yorumun paylaşıldığı YouTube sayfasının sahibi olan 32. Gün ekibi Twitter'dan kimliği meçhul kişiyi aradığını belirten bir mesaj paylaştı.

32. Gün programının YouTube hesabında paylaşılan bir videonun altına, 1976 yılında evden kovduğu devrimci kardeşiyle ilgili yaşadığı büyük pişmanlığı anlatan Garip Nerim isimli kullanıcının mesajı okuyanları duygulandırdı.

TWİTTER'DAN DUYURU YAPTILAR

"İnsan bir parçasının kayıp gittiğini kolunu ya da başka bir yerini kaybettiğinde değil, yıllar sonra kardeşimin işkencede katledilişini öğrenince hissediyor" diyen kimliği meçhul kullanıcıyı bulmak için 32. Gün ekibi sosyal medya hesabından duyuru yaptı. 

19-09/13/c-1568370527.jpg

ACISINI KARDEŞİMİ KAYBEDİNCE ANLADIM

Garip Nerim isimli YouTube kullanıcısının duygu dolu satırları şöyle:

"Kendini adamış bir ülkücü olarak 81 Şubatı'nda güvenlik güçerine teslim oldum. 89 Martı'nda tahliye edildiğimde sol kolum işlemez haldeydi, gördüğüm marazdan. Buraya yazmamın nedeni gördüğümüz zulüm değildir. Kardeşimdir. 76 Ocak'ta evden kovduğum devrimci kardeşim. İnsan bir parçasının kayıp gittiğini kolunu ya da başka bir yerini kaybettiği zaman değil, kardeşinin işkencede katledilişini anca yıllar sonra öğrendiği zaman hissediyor."

"Aklıma hep o Ocak gününde bir çalım dışarıya attığım andaki yüzü gelir. Son görüşüm." diyen Nerim isimli kullanıcı, "Bu kadar zaman oldu, ara ara işlemez koluma bakarım, sorarım kurban olduğum canını nasıl yaktılar diye. Sonra derim ki, ilk ben kıymışım el merhamet eder mi?"

ONA KIYANI VALİ BİLE YAPMIŞLAR

"Ona kıyan adını değiştirip koruma müdürlüğü yapmış, sonradan 2004'lerde vali yardımcısı bile yapmışlar. Yani ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir tek kardeşimin arkadaşları her sene uğrarlardı anama. Yani diyeceğim şu gençler: Allah benim ömrümden alsın onlarınkine katsın, ben evlatlarıma daha iki kolumla sarılamadım hayatımda."

KAYBETTİĞİNİZDE KOLUNUZU DA KESSELER FAYDA ETMİYOR

"Sizler, size silah doğrulttukları dahi söylense, size düşman diye belletilen gençlere sıkı sıkıya sarılın. Çünkü onlar bizim evlatlarımız, belki kardeşiniz, belki kapı komşunuz. Olur da vicdansızın teki elinizden almaya çalışırsa alamasın. Sonra kaybettiğinizde iki kolunuzu da kesseler fayda etmiyor. Başınızı ağrıttıysam kusuruma bakmayın. Allah'a emanet olun."

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER