Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşkence, şiddet ve soygun... İşte İsrail’in Filistinli bir aileye reva gördükleri

Filistin Enformasyon Merkezi'nden

İşkence, şiddet ve soygun... İşte İsrail’in Filistinli bir aileye reva gördükleri


Daha önce İsrail işgal güçleri tarafından tutuklanarak serbest bırakılan engelli eski esirlerden ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Adnan Hamarişe, işgal güçlerinin evlerine düzenlediği baskının detaylarını açıkladı.

İsrail işgal çetesinden 60 askerin bugün (15 Mayıs Cuma) erken saatlerde evine baskın düzenlediğini belirten eski esirlerden Hamarişe, “Ana kapıyı havaya uçuran İsrail askerleri, evimin içine köpeklerle girerek ailemin bütün fertlerini darp etti.” ifadelerini kullandı.

“Kafama tüfek dipçikleriyle vurdular” diyen Hamarişe sözlerine, “Başımdan kanlar akmaya başladıktan sonra beni tekerlekli sandalyenin üstüne fırlattılar. Hiçbir gerekçe göstermeden çocuklarımın önünde beni şiddetli bir şekilde darp ettiler ve bir şey demeden gittiler.” ifadelerini ekledi.

Ortada bir suç olmadığı halde işgal güçlerinin işkencesine maruz kaldığını söyleyen Hamas liderlerinden Hamarişe, “Engelli biri olarak onlara ne yaptım? Çocuklarım onlara ne zarar verdi? Bahçemdeki çiçekleri bile ayaklarıyla ezerek telef ettiler” diyerek İsrail’in Filistinlilere karşı vahşetini gözler önüne serdi. 

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine bağlı Yabed beldesi sakinlerinin hemen her gün İsrail’in zulmüne maruz kaldığına işaret eden Hamarişe, Birleşmiş Milletler’e, İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği insanlık dışı suçların son bulmasının sağlanması için çağrıda bulundu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Adnan Hamarişe, engelli olmasına rağmen daha önce işgal güçleri tarafından tutuklanarak 14 yılını İsrail zindanlarında geçirdi. Kendisi gibi eşi ve çocukları da evlerine düzenlenen baskınlarla işgal rejimi tarafından gözaltına alınmışlardı.

İşgal güçlerinin, yurtdışına çıkma yasağı bulunan Hamarişe’nin evine yaptığı bir baskında, paralarına, cep telefonlarına ve özel otomobiline el koyduğu belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti verilerine göre, İsrail 1967'den bu yana yaklaşık 1 milyon Filistinliyi tutukladı ve halihazırda İsrail hapishanelerinde yaklaşık 5 bin Filistinli bulunuyor.

Ayrıca veriler, İsrail'in Ofer, Mecdu ve Ed-Damun hapishanelerinde 130 Filistinli çocuk esirin bulunduğunu gösteriyor.

İsrail hapishanelerinde 300'ü kronik rahatsızlıklardan muzdarip, 10'u kanser hastası yaklaşık 700 Filistinli hasta esir mevcut.

Esirler Cemiyeti'in verilerine göre, 1967'den bu yana 73'ü işkence, 67'si tıbbi ihmal, 75'i kasten, 7'si doğrudan İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu olmak üzere 222 Filistinli esir hayatını kaybetti.

İsrail, geçen senenin başından bu yana işkence ve ihmaller nedeniyle hayatını kaybeden 5 Filistinli esirden Ömer Avni Yunus'un naaşını ailesine teslim ederken 4'ünü ise hala morgda bekletiyor.

İrtibatlar :
işgal

 
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER