Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşkence İddiaları Soruşturulsun!

FETÖ’cü olmakla suçlandıkları için geçtiğimiz yıl kaçırılan ve aylar sonra ‘Emniyet’te oldukları ortaya çıkan sanıkların mahkemede işkence gördüklerine dair beyanları görmezden gelinmesin!

İşkence İddiaları Soruşturulsun!

15 Temmuz sonrasında Türkiye’nin eski hastalığı nüksetti ve kaçırılma vakaları yeniden hortladı. Tamamına yakını Ankara’da gerçekleşen vakalarda, hepsi FETÖ ile irtibatlı olmakla suçlanan onlarca kişi kaçırıldı. Kimisi görgü şahitleri, kimisi kamera kayıtları ile tespit edilen bu vakalarda ailelerinin ısrarlı takiplerine karşın devlet yetkilileri iddiaları görmezden, duymazdan geldi ve kaçırılma hadiselerine dair hiçbir şey söylemedi. Öyle ki, töhmet altındaki İçişleri Bakanlığı ve MİT iddiaların yalan olduğuna dair bir açıklama yapma ihtiyacı dahi duymuyordu.

Bu vakalar arasında ismi geçen 6 kişinin yargılanmalarına önceki gün başlandı. Artıgerçek sitesinde yer alan haberde geçtiğimiz yıl Ankara'da kaçırılan ve bilahare gözaltına alındıkları açıklanan bu kişilerin yargılandıkları mahkemede aylarca işkence gördüklerini beyan ettikleri ifade edildi.

Gökhan Türkmen, Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak, Mustafa Yılmaz ve Salim Zeybek 13 Şubat 2019'da  "FETÖ mensubu" oldukları iddiası ile kafalarına çuval geçirilerek kaçırılmıştı. Uzun süre haber alınamayan 6 kişiden 4’ünün emniyette olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu isimler arasında yer alan Gökhan Türkmen ve Yasin Ugan Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada işkence gördüklerini söylediler. Yasin Ugan kaçırıldığı dönemde 6 ay boyunca başına poşet geçirilerek işkence gördüğünü ifade etti.

Yasin Ugan'ın beyanını HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu duyurdu. Gergerlioğlu sosyal medya hesabından, "Ve sonunda Yasin Ugan konuştu" paylaşımı yapan Gergerlioğlu; "Dün 34. Ağır Cezada 13 Şubat'ta polis tarafından götürülüp 6 ay boyunca başından poşet çıkmayacak şekilde ağır işkenceye uğradığını söyledi. Mosmor bırakıldığını, 6 ayda 3 kez banyo yapabildiğini söylediği ve 'tuttuğu' avukatı azletti" paylaşımını yaptı.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER