Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşkence görenler haberi alınca ne düşündü? 12 Eylül döneminin Mamak askeri cezaevi komutanı Raci Tetik öldü

O dönem işkence gören ülkücü ve solcu tutuklular duygularını anlattı: Cenazenin sahipsiz kalmasını diliyoruz

İşkence görenler haberi alınca ne düşündü? 12 Eylül döneminin Mamak askeri cezaevi komutanı Raci Tetik öldü

Dün, TSK´ya ait bir huzurevinde ölen Tetik´in cenazesinin yarın Tuzla´da defnedileceği öğrenildi

12 Eylül sonrası Mamak Cezaevi´nde işkenceden geçirilen binlerce kişi arasında bulunan Remzi Çayır, cezaevinin işkenceci komutanı Raci Tetik´in öldüğünü bizim telefonumuzla öğrenince ilk sözleri "Zalimler de ölürmüş" oldu. 

Çayır, Mamak´a MHP davasından girmişti. Beraber yol yürüdüğü çok sayıda arkadaşı işkence tezgahlarından geçti. Mamak´ta işkence görenler sadece ülkücüler değildi. Solcular da aynı askerlerden aynı şiddette işkenceler gördü. 

"Çatık kaşları zaman zaman gözümün önüne gelirdi"

?Tetik işkenceyi olağan hale getirdi? diyor Çayır. ?Çatık kaşları, iri yarı gövdesi zaten zaman zaman gözümün önüne gelirdi? diye devam ediyor.

?Darbelerin ideolojisi, inancı, hukuku, vicdanı yok. Kime ne adına yapılırsa yapılsın darbecilerde vicdan yok. Adalet yok. Tetik o cezaevine 1980´den önce bir planın parçası olarak gönderildi ve Mamak´ı, insanların kuş kadar kıymetinin olmadığı bir yere çevirdi. Emrindeki askerlere, havalandırmaya çıkan tutuklulara ateş etme emri verecek kadar zalim biriydi.?

"İşkencede ülkücülere de solculara da eşit davrandı"

Çayır´a göre Raci Tetik işkencede eşit davrandı. Solculara da ülkücülere de ağır zulümler yaptı. Yargıya hesap vermeden ölmesinin ise bir utanç vesilesi olduğunu söyleyen Çayır, ?Yüzleşmeyi başaramadık? Bu gibi işkencecilerle tam anlamıyla zalimlerle yüzleşebilsek daha aydınlık bir geleceğimiz olur? dedi.

Yazının devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER