Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSİG: Ağustosta en az 208 işçi hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) verilerine göre, geçtiğimiz ağustos ayında yüzde 26'sının ölüm nedeni Kovid19 olmak üzere en az 208 işçi hayatını kaybetti. 2020 yılının ilk 8 ayında hayatını kaybeden işçi sayısı 1.306.

İSİG: Ağustosta en az 208 işçi hayatını kaybetti

şçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) verilerine göre, geçtiğimiz Ağustos ayında en az 208 işçi hayatını kaybetti. 2020 yılının ilk 8 ayında hayatını kaybeden işçi sayısı bin 306’ya yükseldi. Ağustosta hayatını kaybeden işçilerin yüzde 26’sının ölüm nedeni koronavirüs. Şimdiye kadar koronavirüsten ölen işçi sayısı da 224’e yükseldi.

ÖLÜM SEBEPLERİ ARASINDA BAŞI KOVİD-19 ÇEKİYOR

Ağustos’a ölen emekçilerin 16’sı kadın, 7’si çocuk ve 12’si mülteciydi. Ölüm sebepleri arasında başı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) çekti. 208 emekçinin yüzde 26’sı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, yüzde 21’i trafik kazası ve yüzde 12’i ezilme ve göçük nedeniyle hayatını kaybetti.

KOVİD-19 NEDENİYLE 224 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Raporda şimdiye kadar koronavirüs nedeniyle ölen işçi sayısının en az 224 olduğunun altı çizildi. Raporda koronavirüs salgınında işçilerin durumuna ilişkin şu değerlendirmede bulunuldu:

“Resmi olarak 6472 ölüm açıklandı ve bu ölümlerin yaklaşık yüzde 10’una dair bilgimiz bulunuyor. 224 işçi ölümü de bu bilgi ışığında tespit edebildiklerimiz. Gerek bilgimiz olmayan resmi yüzde 90 ölüm gerek salgın sonucu ölen ama kayıtlara salgın olarak kaydedilmeyenleri de düşündüğümüzde salgının ortaya çıkardığı işçi kırımının boyutlarını daha iyi anlayabiliriz. Bu duruma bir de işçi ailelerini ve emeklileri eklemeliyiz.”



Anahtar Kelimeler: : Ağustosta hayatını kaybetti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER