Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşgalciler Batı Şeria´da 4 gazeteciyi gözaltına aldı

İşgalciler Batı Şeria´da 4 gazeteciyi gözaltına aldı

İşgalciler Batı Şeria´da 4 gazeteciyi gözaltına aldı

30. 07. 2018 Pazartesi 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Ramallah kentine baskın düzenleyen işgalci israil askerleri, Lübnan merkezli Al-Quds televizyonunda serbest muhabirlik yapan 4 gazeteciyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan basın mensuplarının Ala er-Rimavi, Muhammed Alvan, Kuteybe Hamdan ve Husni Abdulcelil olduğu belirtildi.

Gazeteci Alvan´ın kardeşi Fatin Alvan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerine baskın düzenleyen işgalci israil askerlerinin kardeşine ait bilgisayara ve kameraya el koyduklarını söyledi. Alvan, askerlerin, "Hamas´tan para aldığı" iddiasıyla kardeşinin gözaltına alındığını söylediklerini aktardı.

HAMAS´TAN PARA ALMADIM

Fatin Alvan, kardeşinin hiçbir surette Hamas´tan para almadığını vurgulayarak isnat edilen suçlamaları reddetti.

israil Savunma Bakanı Avigdor Liberman, 9 Temmuz´da Lübnan merkezli Filistin kanalı Al-Quds´ün ülkede faaliyet göstermesini yasakladığını açıklamıştı.

Kudüs başta olmak üzere, abluka altındaki Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria´da ofisleri bulunan Al-Quds TV, israil vatandaşı Filistinlilerin yaşadığı bölgelerdeki gelişmeleri de muhabirleri aracılığıyla anlık olarak ekranlarına taşıyordu.

Al-Quds TV, diasporadaki Filistinli iş adamları ve önde gelen şahsiyetler tarafından 2008´de Lübnan´ın başkenti Beyrut´ta kuruldu.

Kaynak: dogruhaber.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER