Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşgalci siyonist rejimin ilhak planı Berlin’de protesto edildi

Filistinli aktivistler, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhak" planını protesto etti.

İşgalci siyonist rejimin ilhak planı Berlin’de protesto edildi

Avrupa’ya yerleşerek işgal edilen vatanlarından uzakta yaşamak zorunda kalan Filistinliler ve Filistin davasına destek veren Avrupalı aktivistler, siyonist işgal rejiminin ilhak politikasına karşı Berlin'deki Amerikan Büyükelçilik binası önünde gösteri düzenledi.

Avrupa'daki Filistin Toplulukları Genel Birliği öncülüğünde Berlin’deki ABD Büyükelçiliğinin ek binası önünde toplanan Filistinliler, siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Filistin toprağı olan Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Grup adına açıklama yapan Filistin Meclisi Başkanı Sair Haccu, Washington yönetiminin siyonist rejimin "ilhak" planına verdiği desteğe karşı olduklarını söyleyerek, Filistin halkının işgale karşı tüm gücüyle mücadele edeceğinin altını çizdi.

Filistinli lider, Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinin her geçen gün genişletildiğini ve buralarda ikamet eden fanatik Yahudi yerleşimcilerin de Filistinlilere ait kaynakları kullandığını vurguladı.

Batı Şeria'daki Filistinlilerin ise kendi kaynaklarına ulaşamadığını ve her geçen gün daha da dar bir alana sıkıştırıldığını vurgulayan Filistin topluluğunun öncülerinden olan Haccu, "ABD'ye, işgal rejimine işlediği suçlara verdiği desteği durdurması çağrısı yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Trump'ın işgalci siyonist Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin işgal rejiminin toprağı olarak kabul edilmesi ve Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER