Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´İŞGALCİ İSRAİL´İN CAYDIRICI GÜÇ OLMA VASFINI GERİ KAZANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, terörist israil´in Orta Doğu´daki "caydırıcı güç olma" vasfını Lübnan üzerinden geri kazanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

´İŞGALCİ İSRAİL´İN CAYDIRICI GÜÇ OLMA VASFINI GERİ KAZANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Emel Hareketi´nin Lübnan´ın güneyindeki En-Nebatiyye kentinde kayıp imam Musa es-Sadr´ı anma etkinliğinde, ülkenin güneyinde düşen terörist israil´e ait insansız hava araçlarıyla (İHA) ilgili konuştu.

Berri, "israil, ABD´nin İran´a savaş açmayacağını ve Tahran´la müzakerelerin Fransa kanalıyla yapılacağını anlayınca güç dengelerini değiştirmek için Lübnan sahasına yöneldi ve 14 Ağustos 2006´dan bu yana yürürlükte olan angajman kurallarını ihlal etti." dedi.

"israil´e, Lübnan üzerinden Orta Doğu´daki ´caydırıcı güç olma´ vasfını geri kazanmasına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullanan Berri, "kınama" açıklamalarının terörist israil´i mükerrer ihlallerinden vazgeçirmeye yetmeyeceğini, güç dengesini değiştirecek olanların sadece direnişçiler olduğunu kaydetti.

Berri, işgal çetesi israil´in terörist başbakanı binyamin netanyahu´nun 17 Eylül´de işgalci israil´de yapılması planlanan seçim öncesinde manevi zafere ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

Hizbullah´ın kalesi olarak bilinen Beyrut´un güney banliyösünde, 25 Ağustos gece saatlerinde terörist israil´e ait 2 İHA düşmüştü.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, konuya ilişkin açıklamasında, "Gece saatlerinde yaşanan olay, Beyrut´un güneyindeki bir yeri hedef alan ve kamikaze İHA ile yapılan bir saldırıydı. Bu da düşmanın 14 Ağustos 2006´dan beri gerçekleştirdiği ilk eylemdir." ifadelerini kullanmıştı.

Terörist israil´in aynı gece Suriye´nin başkenti Şam yakınlarındaki bazı hedefleri vurması sonucu Hizbullah mensubu 2 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini de paylaşan Nasrallah, bunun karşılıksız kalmayacağını söylemişti.

Lübnan´ın doğusundaki Beka bölgesinde bulunan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık´a (FHKC/GK) ait mevziler ise 26 Ağustos´ta gece saatlerinde üç hava saldırısıyla vurulmuştu.

Kaynak: https://dogruhaber.com.tr/haber/612875-isgalci-israilin



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER