Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşgal Yönetimi Mescidi Aksa Hatibini Üç Haftadır Kudüs'e Sokmuyor

74 yaşındaki hatibi İsmail Nevahida'yı üç haftadır Kudüs'e sokmuyor. Dolayısıyla hatip Nevahida Mescidi Aksa'ya da gidemiyor.

İşgal Yönetimi Mescidi Aksa Hatibini Üç Haftadır Kudüs

Filistin Enformasyon Merkezi'nden
İsrail işgal güçleri Mescidi Aksa'nın 74 yaşındaki hatibi İsmail Nevahida'yı üç haftadır Kudüs'e sokmuyor. Dolayısıyla hatip Nevahida Mescidi Aksa'ya da gidemiyor.

İslami Vakıflar avukatı Haldun Necm konuyla ilgili açıklamasında işgal istihbaratının, bu engelin konulmasının arkasındaki sebep hakkında herhangi bir bilgi vermediğine dikkat çekerek; "İşgal yönetiminden Şeyh Nevahida hakkındaki bu engelin kaldırılması konusunda bir cevap bekliyoruz" dedi. Avukat Necm, hatibin İsrail geçit noktalarından geçmesine izin verilmediğini belirtti.

Avukat Necm, işgal güçlerinin üç hafta önce Şeyh Nevahida'yı Kalendiya askeri geçidinden Kudüs'e girmek istediği sırada gözaltına aldıklarını, sonra Cuma hutbelerinde İsrail aleyhine tahrikte bulunduğu gerekçesiyle sorgulamak için Kudüs'te El-Meskubiye'deki sorgulama merkezine götürdüklerini belirtti.

Nevahida, 35 yıldan beri Mescidi Aksa'da hatip olarak görev yapıyor. Bu görevinin yanı sıra yakın zamana kadar Kudüs Üniversitesi'nin Davet ve Usulu'd-Din Fakültesi'nde dekan olarak da görev yapıyordu.

 
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER