Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İŞGAL MAHKEMESİ ESİR MİLLETVEKİLİ HALİDE CERRAR´IN GÖZALTI SÜRESİNİ UZATTI!

Filistinli insan hakları örgütleri, işgal yönetiminin Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesi esir milletvekili Halide Cerrar´ın gözaltı süresini uzatarak bir sonraki duruşma için gün belirlemediğini söyledi

İŞGAL MAHKEMESİ ESİR MİLLETVEKİLİ HALİDE CERRAR´IN GÖZALTI SÜRESİNİ UZATTI!

İŞGAL MAHKEMESİ ESİR MİLLETVEKİLİ HALİDE CERRAR´IN GÖZALTI SÜRESİNİ UZATTI!

 

Filistinli insan hakları örgütleri, işgal yönetiminin Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesi esir milletvekili Halide Cerrar´ın gözaltı süresini uzatarak bir sonraki duruşma için gün belirlemediğini söyledi.

 

"Ed-Damir" Esirlere Yardım ve İnsan Hakları Müessesesi, bugün (22 Haziran Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ofer Askeri Mahkemesi´nin esir milletvekili Halide Cerrar´ın duruşmasını ileri bir tarihe ertelediğini ifade etti.

Bildiride, erteleme kararının yargılamaya başlamadan önce savunma avukatının milletvekili Cerrar´a yöneltilen suçlamalarla ilgili savunmasını hazırlamasına imkan vermek amacıyla alındığı kaydedildi.

Kaynaklar, askeri savcılığın bugünkü duruşmada yargılama sürecinde gizli bilgilerden yararlanma talep edeceğini açıkladığını bildirerek, bu uygulamanın yargılamalarda istisnai bir durum olduğuna dikkat çekti.

Bugünkü duruşmada esir milletvekili Halide Cerrar ile Avrupa ülkelerinden temsilcilerin, İnsan Hakları Yüksek Komiserliği temsilcisinin, birçok yerel ve yabancı gazetecinin, esir milletvekilinin kızları Yafa ve Süha´nın hazır bulunduğu ifade edildi.

Esir milletvekili Halide Cerrar, 2 Nisan 2015´te işgal güçlerince El-Bire kentindeki evine baskın düzenlenerek gözaltına alınmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER