Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

IRKÇILIKLA MÜCADELE VE GÖÇMENLERLE DAYANIŞMA İÇİN BASIN AÇIKLAMASI ÇAĞRISI

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Karşı Hayır Platformu ve Tarlabaşı Dayanışma tarafından 21 Mart Uluslar arası Irkçılıkla Mücadele Günü’nde Türkiye’de de göçmenlerle ve ırkçıların hedefindeki tüm kesimlerle sokakta olma çağrısı yapıldı.

IRKÇILIKLA MÜCADELE VE GÖÇMENLERLE DAYANIŞMA İÇİN BASIN AÇIKLAMASI ÇAĞRISI

21 Mart Uluslar arası Irkçılıkla Mücadele Günü’nde dünyanın birçok şehrinde ırkçılık karşıtları antifaşistler sokağa çıkacak. Türkiye’de de göçmenlerle ve ırkçıların hedefindeki tüm kesimlerle sokakta olmalıyız.

20. yüzyılda İtalya, Almanya ve İspanya’da yaşanan faşizmlerin ardından bugünün dünyasında da yine birileri ezilenleri hedef alıyor. Türkiye’de en az on ili etkileyen depreme binlerce göçmende yaşamını yitirdi, hayatta kalanlar ise ırkçılığın ve işkencenin hedefi haline getiriliyor, yardımlara eşit bir şekilde erişmeleri engelleniyor. Halkları birbirine karşı kışkırtarak yükseltilen ırkçılık, statlarda açılan beyaz toros ve kontgerilla pankartlarından lisedeki nazi selamına toplumun ezilen farklı kesimlerini hedef haline getiriyor.

Göçmenlere yönelik saldırıların tüm ezilenleri ve demokratik muhalefeti susturmayı ve yok etmeyi amaçladığını görüyoruz. Hem iktidar hem de muhalefet blokunda göçmen düşmanı temelli politikaların birer seçim vaadi olarak öne sürülmesi ırkçılığı derinleştirip olağanlaştırıyor.

Göçmenlere yönelik saldırıların son bulması, göçmenleri siyasi koza indirgeyen anlaşmaların ve zorla geri gönderme başta olmak üzere ırkçı politikaların sonlandırılması için ırkçılığa faşizme karşı mücadeleyi büyütelim.

Tüm ezilenlerin hak ettiği onurlu eşit koşullarda bir yaşamı birlikte kurabilmek için ırkçılık karşıtlarını, antifaşistleri ve göçmen dostlarını 21Mart Salı günü 18.30’da Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelmeye çağırıyoruz.

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Karşı Hayır Platformu

Tarlabaşı Dayanışma

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER