Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İranlı yetkili: Selman Rüşdi suikastının zamanlaması manidar

İran'ın, Batı ülkeleriyle yürüttüğü nükleer anlaşma müzakerelerindeki heyetinin danışmanı Seyyid Muhammed Marandi, Selman Rüşdi'ye yapılan suikastla ilgili ilginç bir yorumda bulundu.

İranlı yetkili: Selman Rüşdi suikastının zamanlaması manidar

Kişisel twitter hesabı üzerinden olayla ilgili değerlendirmelerini paylaşan İran müzakere heyeti danışmanı Seyyid Muhammed Marandi, suikastın zamanlamasına dikkat çekti.

Marandi'nin ifadeleri şu şekilde:

"Yıllardır İslam'a ve Müslümanlara karşı ağzından kin ve nefret fışkıran biri için gözyaşı dökmem. Kendisi, postkolonyalist bir yazar kılığına giren bir İngiliz piyonudur.

Fakat, taraflar potansiyel bir nükleer anlaşmaya yakınken ve ABD’nin, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a yönelik suikast düzenleneceği iddialarını ortaya attığı bir sırada böyle bir olayın gerçekleşmesi tuhaf değil mi?

Ne Olmuştu?

Dünyada büyük protestolara ve ölüm tehditlerine maruz kalan "Şeytan Ayetleri" kitabının müellifi Hint asıllı İngiliz yazar Selman Rüşdi, ABD'nin New York kentinde düzenlenen bir konferansta sahnedeyken saldırıya uğradı.

 

Önce yumrukladı sonra bıçakladı

Olaya şahit olan Associated Press muhabirinin aktardığına göre izleyicilerden bir kişi, konferansın verildiği Chautauqua Enstitüsü'nde sahneye çıkıp Rüşdi'ye yumruk attı; ardından bıçakladı.

 

İmam Humeyni ölüm emri vermişti

Yazdığı yazılar ve Kuran’a “şeytan ayetleri” hakaretinde bulunması nedeniyle 1989'da İran İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni tarafından öldürülmesi emredilen ve başına 3 milyon dolar ödül konan Selman Rüşdi'ye saldıran kişi, Rüşdi'yi bıçaklamasının ardından yakalandı.

New York polisi, Selman Rüşdi'nin sahnedeki saldırıda boynuna bıçak darbesi aldığını ve durumunun ağır olduğunu söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER