Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İranlı Kürtlerden seçimleri boykot çağrısı

İranlı Kürt partiler, 2020'de düzenlenecek parlamento seçimlerinin boykot edilmesi çağrısı yaptı. Rojhılatlı Kürdistani Partiler İşbirliği Merkezi, Kürtlere önümüzdeki dönem yapılacak seçimleri boykot etmeleri çağrısında bulundu.

İranlı Kürtlerden seçimleri boykot çağrısı

Kürdistani Partiler İşbirliği Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Tahran parlamentosunun ülkenin hiçbir sorununa çözümde ciddi bir şekilde karar verici olamayacağı ve mevcut iktidarın sindirme rolünü üstlendiği” belirtildi.

“İran İslam Cumhuriyeti’nin öncelikle halka karşı büyük suçlar işlediği” belirtilen açıklamada, seçim döneminde de halkı sandık başına getirerek, “tiyatro sahnesinden farksız bir rol üstlenerek, uluslararası toplumda itibar edinmeye çalıştığı” ifadeleri kullanıldı.

‘Seçimlerin kolektif şekilde boykot edilmesi gerektiği’ belirtilen açıklamada, “Rojhılat ve İran’da mevcut durumda seçimlerde aday olan veya sandığa gidenler İslam Cumhuriyeti’nin işlediği suçlara hizmet etmekle” itham edildi.

Rojhılat’taki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Demokrat Partisi – İran (KDP-İ) ve İran Kürdistani Devrimci Emekçiler Topluluğu’ndan oluşan Kürdistani Partiler İşbirliği Merkezi 2018 yılında kuruldu.

İran 21 Şubat 2020’de 11’inci dönem parlamento seçimleri için sandığa gidecek. İran İçişleri Bakanlığı, önceki seçimlere oranla katılımın az olacağını öngördüklerini duyurdu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER