Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran'ın muhalifleri, FETÖ'cülerle kol kola girdi

ABD, kendisine direnen ülkelerde iç yıkıcılık yapan aparatlarını birleştiren bir yapı kurdu. “Dünya Özgürlük Kongresi” adı verilen yapıda İranlı, Rus ve Venezuelalı muhalifler ile FETÖ’cüler kol kola girdi.

İran

ABD, kendisine direnen ülkelerde iç yıkıcılık yapan aparatlarını birleştiren bir yapı kurdu. “Dünya Özgürlük Kongresi” adı verilen yapıda İranlı, Rus ve Venezuelalı muhalifler ile FETÖ’cüler kol kola girdi. TürkiyeRusya ve İran liderlerini “devirme planları” konuşuldu.

ABD istihbaratı CIA, mensubu oldukları ülkelerin siyasi yönetimine karşı faaliyet yürüten muhalifleri Dünya Özgürlük Kongresi altında topladı.

Dünyada turuncu devrim finansörü olarak bilinen Ulusal Demokrasi Vakfı’nın desteğiyle kurulan örgütte İranlı, Rus ve Venezuelalı muhaliflerle birlikte FETÖ de yer aldı. Kongrenin kuruluşu için 10 Kasım’da Litvanya’da yapılan toplantıya CIA’nın maaşlı elemanı İranlı muhalif Mesih Alinejad öncülük etti. Alinejad’ın yanı sıra eski Rus satranç şampiyonu Garry Kasparov ve Venezuelalı “aktivist” Lopoldo Lopez de öncüler arasında yer aldı.

CIA’nın bir diğer yan kuruluşu olan Özgürlük Evi’nin de destek verdiği toplantıya FETÖ adına, Gülen’in “manevi oğlum” dediği Enes Kanter katıldı.

40 ülkeden 130 kişinin katıldığı toplantıda, Türkiye, Çin, Rusya, İran, Venezuela, Küba, Suriye ve Irak gibi ülkelerdeki iktidarları devirme planları yapıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney başta olmak üzere adı geçen ülkelerin liderleri “diktatör” ilan edildi.

Kongrenin amacının bu liderlere karşı baskıyı artırmak ve sokak hareketlerini destelemek olduğu belirtildi. Aynı zamanda farklı ülkelerdeki ABD destekli eylemlere öncülük eden kişilerin bir araya gelmesi sağlanarak ortak hareket edileceği kaydedildi. Dünya Özgürlük Kongresi’nin eylemciler için siyasi, stratejik, finansal ve yasal düzeyde desteğe odaklanacağı ifade edildi.



Anahtar Kelimeler: ' muhalifleri 'cülerle girdi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER