Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran'dan Trump'ın saldırı tehdidine yanıt

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 'ülkesini hedef alan herhangi bir İran saldırısına yıkıcı yanıt verileceği' yönündeki tehdidine ilişkin açıklamada bulundu.

İran

Başkent Tahran'da basın açıklaması yapan Rebii, Tahran yönetiminin İranlı General Kasım Süleymani'nin suikastına misilleme olarak saldırı veya suikast planladığı iddiaları üzerine "ABD'ye karşı muhtemel saldırıların ağır sonuçları olacağını" söyleyen Trump'a tepki gösterdi.

Trump'ın açıklamalarını kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için "propaganda malzemesi" şeklinde niteleyen Rebii, "Dünyayı yönetme iddiasındaki bir ülkenin başkanı, böyle zayıf bir temelde, çarpıtılmış ve buyurgan görüşlerini açıkladığı için üzgünüm." dedi.

 

ABD'nin sahte raporlara dayanarak Afganistan ve Irak'ı işgal ettiğini belirten Rebii, bunu "bölgenin ve dünya halklarının huzurunu bozmaktan başka hiçbir şeyi yansıtmayan bir Amerikan geleneği" olarak değerlendirdi.

Rebii, ABD'nin Süleymani'yi suikastla öldürdüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Trump yönetimi bölgenin barış simgesi ve terörle mücadele simgesine suikast düzenledi. Bu utanç silinemez ve İran halkı da asla bu konuyu unutmayacak. "



Anahtar Kelimeler: ' Trump' saldırı tehdidine yanıt

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER