Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran'dan çarpıcı protesto yorumu: Burası renkli devrimlerin ülkesi değil

İran İslam Cumhuriyetinin halk desteğine ve uygulanabilir bir demokrasiye sahip olduğunu belirten İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Burası darbelerin veya renkli devrimlerin yapılacağı bir ülke değil" dedi.

İran

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’da Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan sokak gösterilerine değinerek, Batılı ülkeleri samimi olmamakla suçladı. Abdullahiyan, “Bazı Batılı liderler Mahsa Amini olayını bahane olarak kullanıyor. Batılı ülkeler ABD ve Kanada’da özellikle polis şiddetiyle ölen kadın ve çocuklar için ne yaptı” dedi.

Abdullahiyan, "Batı’da her türlü ayaklanma ile mücadele olumlu karşılanırken, aynı durumun İran’da ’sert bastırma’ olarak adlandırılması kabul edilemez. Barışçıl gösteriler ile ayaklanma ve kamu mallarına zarar vermek birbirinden tamamen farklı ve barışçıl gösterilere biz izin veriyor, destekliyoruz" şeklinde konuştu.

"BURASI RENKLİ DEVRİMLERİN ÜLKESİ DEĞİL"

İran İslam Cumhuriyetinin halk desteğine ve uygulanabilir bir demokrasiye sahip olduğunu belirten Abdullahiyan, "Burası darbelerin veya renkli devrimlerin yapılacağı bir ülke değil" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER