Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İRAN´DAN ŞOK TEHDİT!

Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, terör örgütü IŞİD´i Irak´ta Şiiler için kutsal sayılar mekanlara yaklaşmaması konusunda uyardığını ifade etti.

İRAN´DAN ŞOK TEHDİT!

İRAN´DAN ŞOK TEHDİT!

 

Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, terör örgütü IŞİD´i Irak´ta Şiiler için kutsal sayılar mekanlara yakınlaşmaması konusunda uyardığını ifade etti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney´in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Elborz eyaletinde katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada Tahran yönetiminin IŞİD´i Irak´taki kutsal türbeler konusunda uyardığını söyledi.

Safevi, "IŞİD militanları Irak´ta kutsal mekanlara gelmek isteyince İran tarafından uyarıldı. Örgüte, bu türbelere yakınlaşırsa doğrudan savaşa gireceğimiz mesajını ilettik. IŞİD, İran güçlerine karşı koyamayacağını biliyor" diye konuştu.

Irak´ta Şiiler için kutsal sayılan türbeler, Kerbela, Necef, Kâzimiyye ve Samarra kentlerinde bulunuyor. "Bazıları İran´ın neden Suriye ve Irak´ı desteklediğini soruyor" diyen Tümgeneral Safevi, "Eğer IŞİD canileri ile sınırlarımız ötesinde savaşmazsa bu teröristlerle sınırlarımız yakında savaşmak zorunda kalırız" ifadesini kullandı.



Anahtar Kelimeler: İRAN TEHDİT

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER