Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İRAN´DAN İDLİB MESAJI

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İdlib´deki sorunun çözümünün "karmaşık" olduğunu söyledi.

İRAN´DAN İDLİB MESAJI

03. 08. 2018 Pazartesi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İdlib´deki sorunun çözümünün "karmaşık" olduğunu ve tek bir toplantıyla sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağını belirtti.

Kasımi haftalık olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, İdlib´deki sorunun çözümünün kolay olmayacağına işaret ederek, "İdlib Suriye devleti muhaliflerinin son mevzisi olma yönünden en karmaşık konularından biridir. " ifadelerini kullandı.

İran yönetiminin Esed rejimine destek vermeye devam edeceğini kaydeden Kasımi, Suriye rejiminin İdlib´deki kararlılığına dikkati çekti.

7 Eylül´deki Tahran zirvesi

Basın toplantısında AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını da yanıtlayan Kasımi, Suriye sorununun tek bir toplantıyla çözülebileceği yönündeki düşünceleri mantık dışı olarak nitelendirerek, Türkiye ve Rusya´nın katılımıyla 7 Eylül´de Tahran´da gerçekleştirilecek Suriye toplantısının, ülkede barış ve güvenliğin bir adım öteye taşınmasına yardımcı olabileceğini ifade etti.

Nükleer anlaşmanın korunması konusuna da değinen Kasımi, Avrupa devletlerinin söz konusu anlaşmanın korunması yönünde İran´a sunduğu önerilerin araştırıldığını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Zarif, Şam´da

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Suriye´nin başkenti Şam´a gitti.

Zarif´in bir günlük Şam ziyareti kapsamında Beşşar Esed ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşeceği kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: İRAN İDLİB MESAJI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER