Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran´dan D-8 Atağı, Uluslararası D-8 Üniversitesi Faaliyete Başladı...

Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü (D-8) bünyesinde üye ülkelerden yüksek öğrenim alanındaki öğrencilere eğitim verecek uluslararası üniversite, İran´da faaliyete başladı.

İran´dan D-8 Atağı, Uluslararası D-8 Üniversitesi Faaliyete Başladı...

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca´nın büyük gayretleriyle kısa bir sürede kurduğu Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü (D-8) bünyesinde üye ülkelerden yüksek öğrenim alanındaki öğrencilere eğitim verecek uluslararası üniversite, İran´da faaliyete başladı.

Milli Gazete´de yer alan habere göre: Uluslararası D-8 Üniversitesi Mütevelli Heyeti Toplantısı, İran´ın başkenti Tahran´da İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Mansur Gulami, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi DatoKuJaafarKuShaari, Bangladeş Eğitimden Sorumlu Devlet Bakanı DipuMoni ve Nijerya Eğitimden Sorumlu Devlet Bakanı AdamuAdamu´nun katılımıyla gerçekleştirildi.

DİĞER ÜYE ÜLKELERDE DE AÇILACAK

Toplantıda İran´ın Hemedan eyaletindeki İbn-i Sina Üniversitesinin girişimleriyle sağlanan yer ile Uluslararası D-8 Üniversitesi´nin resmi olarak açılışı gerçekleştirildi.

Açılışı gerçekleştirilen üniversite, başlangıç aşamasında üye ülkelerden yükseköğrenim alanındaki yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kabul edecek ve D-8 ülkelerinin üniversiteleri arasında değişim programı uygulayacak. Toplantıda konuşan D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi DatoKuJaafarKuShaari, Uluslararası D-8 Üniversitesinin kuruluş süreci ve gelecekte planlanan projeler hakkında bilgi verdi. İran´da faaliyete başlayan uluslararası üniversitenin aynı şekilde diğer D-8 ülkelerinde de açılacağı belirtildi.

 
 
 
 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER