Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran´dan ABD´ye ´güvenli bölge´ tepkisi

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD ile Türkiye´nin Rojava´da oluşturmak istediği ?güvenli bölge´ planına tepki gösterdi.

İran´dan ABD´ye ´güvenli bölge´ tepkisi

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD ile Türkiye´nin Rojava´da oluşturmak istediği ?güvenli bölge´ planına tepki gösterdi.

ABD´nin Rojava´da ?güvenli bölge´yi oluşturma faaliyetinden endişe duyduklarını dile getiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Washington´un bu eylemlerinin Suriye´nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saldırı olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı´nın Telegram kanalındaki paylaşıma göre Musevi, "ABD´nin Suriye´nin kuzeydoğusundaki tavrı, Suriye´nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne açık bir saldırı ve uluslararası hukuk ile BM Anlaşması´ndaki ilkelere aykırı" dedi.

Musevi, "Amerikalı yetkililerin, Suriye´nin kuzeydoğusunda güvenli bölgenin oluşturulmasına yönelik son açıklamaları ve anlaşmaları kışkırtıcı ve endişe verici" ifadelerini kullandı.

ABD İLE TÜRKİYE ?GÜVENLİ BÖLGE´ MUTABAKATI

ABD ve Türkiyeli yetkililer, Ankara´da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri görüşmede konuyla ilgili anlaşmaya varmıştı.

Türkiye Savunma Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, ABD askeri yetkilileriyle görüşmelerin tamamlandığı ve şu konularda mutabakat sağlandığı açıklanmıştı:

-Türkiye´nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması.

-Bu çerçevede güvenli bölge tesisinin ABD ile koordine ve yönetimi için Türkiye´de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması.

-Güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması.

Kaynak:Medya



Anahtar Kelimeler: İran güvenli bölge tepkisi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER