Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İRAN'DAKİ PROTESTOLAR İŞTAHLARINI KABARTTI: ABD VE İSRAİL'İ ANLIYORUZ DA, HABER 7 TAZARI TAHA DAĞLI'YA NE OLUYOR?

Ekonomik ambargolarla dize getirme hamleleri İran’da hız kazanmışken, sürecin Türkiye’ye sıçrayacağı uyarıları sık sık dillendirilmeye başlandı.

İRAN

Büyük Şeytan Amerika, şımarık çocuğu İsrail ve bölgesel işbirlikçilerinin Ortadoğu ülkelerini kaosa iterek kolay lokma haline getirme projesi ivme kazandı.

Ekonomik ambargolarla dize getirme hamleleri İran’da hız kazanmışken, sürecin Türkiye’ye sıçrayacağı uyarıları sık sık dillendirilmeye başlandı.

İslam Devrimi’nin yapıldığı 1979’dan beri emperyalizmin ambargolarıyla boğuşan İran, bugünlerde daha büyük bir sorun yumağıyla karşı karşıya.

Son olarak yapılan yüzde ellilik benzin zammı da aynı sürecin bir parçası. Benzin zammından elde edilen gelirin önemli bir kısmı yoksul ailelere dağıtılsa da, İran halkının bu süreci ne kadar göğüsleyebileceği tartışma konusu.

İranlı yetkililer, ABD emperyalizminin tüm dayatmalarına ve yıldırma politikalarına karşı İran halkının omuz omuza bağımsızlık mücadelesine devam edeceğini vurguluyor.

ABD ve İsrail el ovuşturuyor

Bir grup provakatörün girişimleriyle, masum insanları da içine alan benzin zammı protestoları sınırlı kalsa da, ABD ve İsrail, bu dalgadan umut devşirme yoluna gitti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve İsrail Dışişleri Bakanı Yısrael Katz açıkça göstericilerin yanlarında olduklarını deklare ettiler.

Türkiye ise, sürecin Türkiye’yi de kapsayan bir tuzak olduğunun bilinciyle ‘İran’ın bir an önce huzura kavuşmasını’ diledi.

Ancak, Türkiye’deki bazı medya organları ve yazarlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Bunlardan birisi de Haber 7 Yazarı Taha Dağlı.

Mezhepçi kıstaslarla efsanelerini satırlara döken Haber 7 Yazarı Taha Dağlı, son günlerdeki yazılarıyla tepki çekiyor.

İran ve Türkiye’nin PKK/PJAK’a karşı yeni anlaşmalar imzaladığı bir vasatta hiçbir nesnel veriye dayanmadan İran’ı PKK ile iş tutmakla suçlayan Dağlı, Filistin direnişi konusunda da topu taca atıyor.

Hamas’ın ‘Bize silah ve füze veren tek ülke’ dediği İran’ı İsrail’e hizmet etmekle suçlayan Dağlı, İran’da son olarak başlayan gösterilerde ABD ve İsrail’le aynı arzu ve iştahı paylaşıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER