Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran’da iki Kürt siyasi tutuklu idam edildi

Rojhilat insan hakları örgütleri, Urmiya Cezaevi’nde bulunan Kürt siyasi tutsaklar Sabir Şeyh Abdullah ve Diyako Resulzade’nin İran tarafından idam edildiğini duyurdu.

İran’da iki Kürt siyasi tutuklu idam edildi

Rojhilat insan hakları örgütleri, Urmiya Cezaevi'nde bulunan Kürt siyasi tutsaklar Sabir Şeyh Abdullah ve Diyako Resulzade'nin İran tarafından idam edildiğini duyurdu.  

Kürdistan İnsan Hakları Ağı (KHRC), haklarında idam hükmü olan Kürt siyasi tutsaklar Sabir Şeyh Abdullah ve Diyako Resulzade'nin Urmiye Cezaevi'nde infaz edildiğini açıkladı.

KHRC, açıklamasında, Abdullah ve Resulzade'nin cenazelerinin henüz ailelerine verilmediğini de aktardı.  

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) ve Rojhilatlı insan hakları örgütleri, Abdullah ve Resulzade'nin 13 Temmuz günü Urmiye Cezaevi'ndeki tek kişilik hücreden çıkarılıp bilinmeyen bir yere götürüldüğünü ve her iki Kürt tutsağın hayatından endişe duyulduğunu açıklamıştı.

Mahabad nüfusuna kayıtlı Sabir Şeyh Abdullah ve Diyako Resulzade, 2013 yılında Mahabad'da askeri tören sırasında yaşanan bombalı saldırıdan sorumlu tutulmuş, Kürt partilere üye olmak, İran İslam Cumhuriyeti sistemine muhalefet ve “Allah'a şirk” koşmaktan hüküm giymiş, haklarında idam kararı verilmişti.

Dün Rûdaw'a konuşan KHRC yöneticilerinden Rebin Rahmani, Abdullah ve Resulzade'nin haklarındaki iddiaları kabul etmediklerini, ilk ifadelerinin de işkence altında imzalandırıldığını söylemişti.

CIA'E CASUSLUK YAPMAKLA SUÇLANAN İRANLI DA İDAM EDİLDİ

Öte Yandan İran Savunma Bakanlığı Hava-Uzay Kurumundan emekli Rıza Asgari'nin, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) adına casusluk yaptığı gerekçesiyle idam edildiği belirtildi.

Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, başkent Tahran'da basın toplantısı düzenledi.

İsmaili, "2016 yılında Savunma Bakanlığı Hava-Uzay Kurumundan emekli olmadan önce ve sonrasında füze faaliyetlerimizle ilgili CIA'e bilgi sattığı ve karşılığında para aldığı tespit edilen, yargılanan ve idama mahkum edilen Rıza Asgari'nin hakkındaki idam kararı geçen hafta infaz edildi." ifadelerini kullandı.

Sözcü İsmaili, Asgari'nin emekli olduğu kurumdaki görevi, tutukluluk ve dava süreciyle ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.



Anahtar Kelimeler: siyasi tutuklu edildi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER