Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran'da hükümet ve meclis arasında ''nükleer faaliyet'' krizi!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meclisin onayladığı nükleer faaliyetlerin hızlandırılmasını öngören tasarıyı diplomatik faaliyet süreci için zararlı gördüklerini söyledi.

İran

Ruhani, "Meclisin kabul ettiği yasayı diplomatik faaliyetler süreci için zararlı görüyoruz. Hükümet bu yasayı olumlu görmüyor." dedi.

ABD ve diğer "düşmanların" son 10 yılda İran'ı teslim almak için tüm güçlerini ortaya koyduğunu ve yaptırımları ekonomik savaşa çevirdiğini söyleyen Ruhani, "Ekonomik savaşın ve maksimum baskıların başarısız olmasıyla gelecek yıl şartlar farklı olacaktır. Bu, sadece Trump'ın İran'a ve dünyaya karşı yanlış politikaları nedeniyle başarısız olmasından kaynaklı değildir. ABD'de iş başına gelecek yönetim hangisi olursa olsun ekonomik savaş ve maksimum politikalar nedeniyle İran'a karşı teslim olmaktan başka seçeneği yoktu." değerlendirmesinde bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri de ''hükümet dahi nükleer konulara müdahil olmuyor. Meclisin bu konuya karışması uygun değil. Parlamento, yürütme işlerine müdahale etmemelidir." dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER