Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran´da bilanço ağırlaşıyor!

İran´da geçtiğimiz Perşembe günü başlayan protestolar devam ediyor. Ülkenin önemli bir bölümüne yayılan protestolarda ölenlerin sayısının 29´a yükseldiği öğrenildi.

İran´da bilanço ağırlaşıyor!

28 Aralık´ta ülkenin kuzeydoğusundaki Meşhed kentinde yüksek enflasyonu protesto etmek için sokağa çıkan göstericilerle başlayan eylemler ülkenin önemli bölümüne yayılmış durumda. Ajanslara düşen son dakika bilgisine göre protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 29´a yükseldi.

PAZARTESİ AKŞAMI YAŞANAN GÖSTERİLER

BBC Türkçe´de yer alan habere göre polisin, Pazartesi akşamı Tahran´da yoğun güvenlik önlemi aldığı bildirildi. Mehr haber ajansı, kentte bir taksinin ateşe verildiğini, polisin Enghelab Meydanı´nda toplananları dağıtmak için tazyikli su ve biber gazı kullandığını belirtti.

Devlet medyası, bir emniyet sözcüsünün, İsfahan yakınlarındaki Necefabad´da açılan ateş sonucu bir polisin öldüğünü, üç polisin yaralandığını söylediğini aktardı. m Reuters haber ajansı, Kahderican kentinde yaşanan çatışmalarda bir polis merkezinin ateşe verildiğini duyurdu. Sosyal medyada; Bircand, Kermenşah ve Şadegan kentlerinde yeni gösterilerin düzenlendiğine dair paylaşımlar yapıldı. 



Anahtar Kelimeler: İran bilanço ağırlaşıyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER