Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran, Şanghay İşbirliği Örgütü'ne tam üyelik belgesini imzaladı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Şanghay İşbirliği Örgütü’ne daimi üyelik taahhütnamesini Genel Sekreter ile imzaladım" açıklamasında bulundu.

İran, Şanghay İşbirliği Örgütü

Özbekistan'ın Semerkant şehrinde başlayan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'nde, Tahran yönetimi örgüte tam üyelik konusunda taahhüt belgesi imzaladı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, sosyal medya paylaşımında "Dün Samarkant şehrinde Şanghay İşbirliği Örgütü’ne daimi üyelik taahhütnamesini Genel Sekreter ile imzaladım. Şimdi işbirliğinde yeni aşamaya geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, dün "Özbekistan seyahatimizdeki önemli konu, İran'ın Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üyeliğini kesinleştirecek belgelerin imzalanacak olmasıdır" açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye'nin 'diyalog ortağı' olarak yer aldığı ŞİÖ, ilk olarak Şanghay Beşlisi adıyla 1996'da Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan temsilcilerinin Çin'in Şanghay kentinde bir araya gelerek Sınır Bölgelerinde Askeri Güvenin Derinleştirilmesi Anlaşması'nı imzalamasıyla kurulmuştu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER