Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran İstihbarat Bakanı: Macron CIA’nın alt kademeli bir istihbarat unsuru tarafından yönetiliyor

İran İstihbarat Bakanı Seyyid İsmail Hatip, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ABD İstihbarat Servisi'nin (CIA) alt kademeli bir istihbarat unsuru tarafından yönetildiğini söyledi.

İran İstihbarat Bakanı: Macron CIA’nın alt kademeli bir istihbarat unsuru tarafından yönetiliyor

İran'da devlet ait haber ajansı IRNA'ya konuşan  İran İstihbarat Bakanı Seyyid İsmail Hatip, Avrupalı ülkelerdeki bazı liderlerin, daha önce ülkelerinin ABD’ye karşı bağımsızlığı konusunda hassasiyet gösterdiğini belirtti.

Şimdilerde ise böyle olmadığını belirten Hatip, "Bu durumu şimdi örneğin Fransa’nın mevcut Cumhurbaşkanı’yla kıyaslayın. Artık ABD Başkanı’nın gelip ona ne yapması gerektiğini söylemesine bile gerek yok, aksine CIA’nın alt kademeli bilgi kaynağının ona gidip ne söylemesi gerektiğini ve nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğini dikte etmesi yeterli oluyor. Bunlar artık Avrupa’nın önemli ülkelerinin bağımsız ve iktidar sahibi liderleri değildir." dedi.

Macron’un son zamanlarda İran'a karşı tutumlarının başka nedenlerinin de olduğunu söyleyen Hatip, "O da İki Fransız istihbarat görevlisinin İstihbarat Bakanlığımız tarafından tespit edilip tutuklanmasıdır. Biz geçtiğimiz günlerde söz konusu ajanların görevlerinin sadece bazı bölümlerini ifşa ettik. En önemli ve en etkili konuyu henüz açıklamış değiliz. Her halükarda Macron o kadar olgunlaşmamış ki kolaylıkla onu kandırabiliyorlar. Tıpkı söz konusu rezil kadın ile görüşmesi konusunda onu kandırıp itibarını yok ettikleri gibi." diye konuştu.

Hatip, "ABD’liler pratikte Fransa ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’yı esir almıştır. Bu sözüm sadece gördüklerimizi analiz etmek değildir, aksine sahip olduğumuz gizli bilgiler de Avrupa’nın bir nevi ABD’nin esiri olduğunu gösteriyor. Biz ABD’nin Fransa ve Almanya’ya karşı tutumuna dair ve öte yandan bazı Fars körfezi ülkelerinin Avrupa ile ilişki biçiminin ABD tarafından yönetilme tarzı hakkında bazı belgelere sahibiz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER