Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran: İsrail’in Filistin’i işgali ile, Ermenistan’ın Azerbaycan’ı işgali arasında fark yok; duruşumuz bellidir

İran İslam İnkılabı Önderi Ayetullah Ali Hamaney'in Devlet İşlerinden Sorumlu Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Azerbaycan topraklarını "işgal eden Ermenistan'ın bölgeden çekilmesi gerektiğini" söyledi.

İran: İsrail’in Filistin’i işgali ile, Ermenistan’ın Azerbaycan’ı işgali arasında fark yok; duruşumuz bellidir

İran İslam İnkılabı Önderi Ayetullah Ali Hamaney'in Devlet İşlerinden Sorumlu Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Azerbaycan topraklarını "işgal eden Ermenistan'ın bölgeden çekilmesi gerektiğini" söyledi. Velayeti, bu hedefin askeri yolla gerçekleştirilemeyeceğini sözlerine ekledi.

İranlı bir gazeteye verdiği röportajda "bölgeleri Ermenistan tarafından işgal edilen" bir milyondan fazla Azerbaycanlının mülteci konumuna düştüğünü" söyleyen Velayeti, "Ermenistan'ın Azerbaycan'ı işgaline karşı duruşumuz, Siyonistlerin Filistin topraklarını işgaline karşı duruşumuzla aynı" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın Karabağ'ın yanında 7 Azerbaycan toprağını işgal ettiğini söyleyen Velayeti, “Uluslararası kararlara göre buralardan çekilmeleri gerekiyor.” dedi.

Karabağ'da askeri çözümün olmayacağını belirten Velayeti, "Çözüm siyasi yollarla olmalı. Bu yüzden biz her iki taraftan gelecek olan her askeri hamleye karşı olduğumuzu belirtiyoruz" açıklamasında bulundu.

Velayeti, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaların her iki ülke halkı ve bölge için kötü olduğu yorumunda bulundu.

Velayeti, "Türkiye'deki dostlarımıza, çatışma ateşine benzin dökmek yerine işgal altındaki Azerbaycan bölgelerinin kurtuluşuna katkıda bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Türkiye'yi bölge ülkeleriyle birlikte Azerbaycan'da mazlumları korumaya ve topraklarını kurtarmaya yardım etmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER