Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İRAN: TÜRKİYE İLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin, ?Suriye konusunda Türkiye ile bazı konularda görüş farklılığımız var, ancak önemli olan iki ülkenin birlikte çalışmasıdır´ dedi.

İRAN: TÜRKİYE İLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye´ye düzenlenen Zeytin Dalı Harektı´nı değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bugün (26 Şubat) düzenlediği basın toplantısında, Türkiye´nin Afrin´e düzenlediği askeri harekat üzerinde İran ile Türkiye arasında anlaşmazlık olup olmadığına ilişkin soruya yanıt olarak, ?Suriye konusunda sürekli Türkiye´yle irtibat halindeyiz; bazı konularda aramızda görüş birliği, bazı konularda görüş farklılığı mevcuttur ancak önemli olan birlikte çalışmamızdır" dedi.

Türkiye, Rusya ve İran görüşmeleri etkili olacak

Türkiye, Rusya ve İran cumhurbaşkanlarının geçen günlerde Suriye konusunda telefonda görüştüğünü belirten İranlı Sözcü, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani önümüzdeki aylarda Türkiye´de bir araya gelecek. Üç ülke dışişleri bakanlarının da Astana sürecine ilişkin görüşmesi olacak. Bu görüşmeler anlaşmazlıkların giderilmesinde etkili olup, Suriye´de huzurun sağlanmasına yardımcı olacak" diye ekledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER