Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran petrolü İspanya´dan taşınacak

İran Petrolü Avrupa´ya İspanya üzerinden gidecek.

İran petrolü İspanya´dan taşınacak

İran ve İspanya, Güney Pars petrolünü Avrupa´ya aktarmak için İspanya´nın gaz ithalat terminallerini (LNG) kullanma kararı aldı.

İspanya´nın dışişleri, enerji ve endüstri ve turizm bakanlarının da dahil olmak üzere 70 şirketin yönetici ve temsilcilerinden oluşan İspanyol ticaret delegasyonu Tahran´ı ziyaret ediyor.

İspanya´nın en büyük petrol şirketi Repsol´un temsilcileri de Ulusal İran Petrol Şirketi ile görüşmelerde bulunmak üzere Tahran´a gelen grup arasında.

İran Petrol Bakanı Zenganeh, İspanya Endüstri Enerji ve Turizm Bakanı Jose Manuel Soria ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından İspanya´nın gaz ithal terminallerinin, Avrupa´nın gaz marketine girmek isteyen İran için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Yaptırımların kalkmasının ardından iki ülkenin ilişkilerini geliştirmekteki kararlılığını vurgulayan Zenganeh ?Toplantıda  petrol, gaz ve petrokimyasal endüstrinin geliştirilmesinde İran´ın tesis ve programları hakkında İspanyol şirketlere bilgi verdik ve onlar da bu alanlarda işbirliği yapma isteklerini dile getirdiler?dedi.

Zenganeh  ayrıca ?Toplantıda İspanyol ve İran şirketlerinin ilişkilerini sürdürmesi  ve İspanya hükümetinin İran´da şirketler kurulmasına zemin hazırlamasına gerek olduğu meseleleri üzerinde durduk? açıklamalarında bulundu.

İranlı yetkili İran´ın  İspanyol şirketlerine İran´da petrol endüstrisi ekipmanı kurmalarını teklif etti ve İspanyol şirketlerinin sadece İran´ı değil bütün bölgeyi mal ve emtia ithalat ve ihracatı için değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER