Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Irak'tan muharip koalisyon güçleriyle ilgili açıklama: Çekildiler

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı muharip kuvvetlerin, Irak'taki görevinin sona erdiğini ve çekildiğini duyurdu.

Irak

Irak, 2003'te ABD işgaline uğraması ve 2011 sonunda ABD askerlerinin çekilmesi sürecinin ardından, IŞİD'e karşı savaş verdiği dönemde devreye giren ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonla ilgili sürece dair açıklama yaptı.

Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, daha önce planlandığı gibi ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı muharip kuvvetlerin Irak'taki görevlerini tamamlayarak çekildiklerini duyurdu.

Irak resmi haber ajansı INA'nın haberine göre Araci, "Koalisyon güçleriyle son müzakerelerimizi tamamladık. Koalisyon güçlerine bağlı muharip kuvvetlerin Irak'taki görevi sona erdi ve çekildiler" ifadelerini kullandı.

Araci, koalisyon güçlerinin görevlerinin sadece eğitim ve geliştirme kapasitesi içinde devam edeceğini sözlerine ekledi. Yani Irak'ta kalacak yabancı güçlerin hepsi eğitim-danışmanlık rolünde olacak.

İran'a yakın Şii milis gruplar, bir süre önce aralık ayı sonundan itibaren ülkedeki ABD güçlerini hedef alacakları tehdidinde bulunmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER