Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

IRAK'TA SİVİLLERE ÖNCE MOLOTOFKOKTEYLİ, ARDINDAB DA SİLAHLI SALDIRI!

Hükümet karşıtı protestoların sürdüğü Irak'ta sivillerin bulunduğu bir binaya, plakasız sivil araçlarla olay yerine gelen silahlı bir grup tarafından önce molotofkokteylli, ardından da silahlı saldırı düzenlendi.

IRAK

Irak'ın başkenti Bağdat'ta hükümet karşıtı gösterilerin sürdüğü Tahrir Meydanı yakınlarındaki El-Hallani Meydanı karşısında bulunan ve uzun süredir protestocular tarafından kullanılan 7 katlı otopark binasına kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından ateş açıldı.

"Güvenlik güçleri müdahale etmedi"

Hastane kaynakları, göstericilere açılan ateş sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini, onlarca kişinin ise yaralandığını aktardı.

Öte yandan görgü tanıkları, saldırıdan kısa süre önce bölgedeki elektriğin kesildiğini ve "yakında bulunmalarına rağmen güvenlik güçlerinin saldırganlara müdahale etmediğini" ileri sürdü.

Önce molotofkokteylli, ardından silahlı saldırı

Plakasız sivil araçlarla olay yerine gelen silahlı grubun önce otopark binasını molotofkokteyli atarak ateşe verdiği, daha sonrasında binada bulunan göstericilere ateş açtığı kaydedilmişti. Irak makamlarından ise olaya ilişkin resmi bir açıklama yapılamadı.

Yüzlerce kişi öldü

Bağdat ile ülkenin güneyindeki bazı kentler 1 Ekim'den bu yana hükümet karşıtı gösterilere sahne olurken, hükümet göstericileri dağıtmak için sert müdahale talimatı vermişti. Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Saad Maan, gösterilerde 300'den fazla kişinin öldüğünü, 6 bin 107 kişinin yaralandığını açıkladı.

Irak'ta kaos hakim

Ülkede yaşanan kaos ortamı sonrası Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi istifa edeceğini bildirdi. Abdulmehdi, istifasını Meclis'e sunacağını duyurdu.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında, İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER