Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Iraklı yetkili: Peşmerge’yle uzlaşı noktasındayız

Erbil ve Bağdat’ın yardımlaşacağı bölgelerin Diyala ve Kerkük vilayetleri sınırlarında kaldığını belirtti.

Iraklı yetkili: Peşmerge’yle uzlaşı noktasındayız

Irak Silahlı Kuvvetler Komutanı Sözcüsü Yahya Resul, “tartışmalı bölgeler” (Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgeler) konusunda Peşmerge’yle uzlaşı noktasında olduklarını söyledi.

el-Arabi el-Cedid’e açıklamalarda bulunan Yahya Resul, “Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı ile Peşmerge güçleri arasında yapılan görüşmelerde güvenlik konusunda ortak bir uzlaşı var” dedi.

Daha çok DAİŞ’in uyuyan hücrelerinin olduğundan şüphelenilen bölgelerde askeri faaliyet yürütme, istihbarat paylaşımı ve güvenlik tehdidi konusunda bir mutabakat olduğunu kaydeden Resul, Irak’la olan sınırda DAİŞ’lilerin sızma yapmasının önüne geçilmesi hususunda da karşılıklı bir anlayış olduğunu ifade etti.

Yahya Resul, Erbil ile Bağdat arasındaki uzlaşı sonucunda ortak bir merkez kurulmasının kararlaştırıldığını ve iki taraftan subayların olacağı bu merkezden Kürdistan Bölgesi ile Irak vilayetleri arasında kalan bölgelerdeki güvenlik açığının kapatılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Erbil ve Bağdat’ın yardımlaşacağı bölgelerin Diyala ve Kerkük vilayetleri sınırlarında kaldığını belirtti.

Yahya Resul ayrıca, Irak hükümetinin, Irak-Suriye sınırında kontrolü sağlamaya çalıştığını, bu amaçla da İçişleri ve Savunma bakanlıklarının en son teknolojiyle bu operasyonları desteklediğini sözlerine ekledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER