Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Iraklı Sünni lider: Suudi Arabistan bizi Türkiye’ye karşı kullanmak istedi..

Iraklı Sünni liderlerden “Meşru el-Arabi” grubu başkanı Hamis el-Hancer, Suudi Arabistan’ın kendilerini Türkiye’ye karşı kullanmak istediğini açıkladı.

Iraklı Sünni lider: Suudi Arabistan bizi Türkiye’ye karşı kullanmak istedi..

Irak’tan yayın yapan el-Maluma’nın haberine göre Middle East Eye’a demeç veren Iraklı Sünni liderlerden Hamis el-Hancer, Suudi Arabistan’ın Haydar el-İbadi’yi yeniden başbakan seçtirmekte başarısız olunca Irak’tan intikam aldığını söyledi.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında Amerika tarafından da yaptırım listesine alınan Hamis Hancer, şunları söyledi:

“Suudi Arabistan’ın eski Irak Büyükeçlisi Samir Sebhan, benden 2018 yılındaki seçimlere katılmamamı istedi ve ‘az sayıda Sünni lider bu seçimlere katılmamalıdır’ dedi. Ben ise ona sizden izin alacak değilim. Siz Irak’ın dostu değilsiniz, Arabistan tüm o yıllar boyunca ölmemiz için bizi terk etti. Bizim bölgelerimizdeki halk (Sünni bölgeleri) mülteci durumda ve siyasi katılımdan mahrum durumda, sizin bu konudaki planınız projeniz nedir? dedim.  

Onun bu konulara hiç değer vermediğini gördüm. Onun bizden tek istediği, Müslüman Kardeşler’e, Katar’a ve Türkiye’ye karşı olumsuz tavır takınmamızdı. Suudiler Amerika’dan umut kesince dışlanmış Sünni liderleri kendilerine çekmeye başladı. Bunlar kendilerine ait kararları olmayan yalnızca Suudileri dinleyen ve onlardan emir alın kimselerdi. 

O dönemde Suudilerin hedefi Haydar el-İbadi’yi başbakanlıkta tutmaktı, bu konuda Amerika ile de görüş birliği içindeydiler. Semir Sebhan eğer Haydar İbadi iktidar olmazsa biz de Iraklı Sünnilere sırtımızı döneriz diye tehdit etti. Suudilerin haydar İbadi’yi başbakan yapma planı başarısız olunca da Suudiler bizden intikam almaya karar verdi.”

Kaynak: Ekran Gazetesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER