Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid oldu

Irak'ta aylardır devam eden siyasi krizin ardından cumhurbaşkanı seçimi gerçekleştirildi. Irak Parlamentosu, 78 yaşındaki Abdullatif Reşid'i yeni Cumhurbaşkanı olarak seçti.

Irak

Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı belli oldu. Parlamentoda yapılan oylama sonucu Abdullatif Reşid, Irak'ın 4. Cumhurbaşkanı oldu.

329 sandalyeli Irak Meclisi'nde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi olan ancak seçime bağımsız giren 78 yaşındaki Abdullatif Reşid ilk turda seçilmesi için gereken 220 oyu alamamış, 157'de kalmıştı.

Partisinin desteklediği mevcut Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in ilk turda 99 oy almasıyla ikinci tura favori olarak giren Reşid, yeterli sayıda oya ulaşarak Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı oldu.

2003-2010 yıllarında Irak'ın Su Kaynakları Bakanı olarak görev yapan Reşid'in ilk olarak Mustafa El Kadimi'nin yerine geçecek olan başbakan adayını açıklaması bekleniyor.

Irak Anayasası'na göre cumhurbaşkanı seçilmeden hükümet kurmak mümkün olmuyor. 329 sandalyeye sahip parlamento tarafından üçte iki çoğunlukla seçilen cumhurbaşkanı, parlamentodaki en büyük gruba hükümet kurma yetkisini veriyor.



Anahtar Kelimeler: ' Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER