Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Irak ordusu: Haşdi Şabi’ye saldırı olmadı

rak ordusu, gece saatlerinde Irak’ın başkenti Bağdat’ta Haşdi Şabi’ye yönelik hava saldırısı olduğu haberlerini yalanladı.

Irak ordusu: Haşdi Şabi’ye saldırı olmadı

Irak ordusu, gece saatlerinde Irak’ın başkenti Bağdat’ta Haşdi Şabi’ye yönelik hava saldırısı olduğu haberlerini yalanladı.

Ordudan yapılan açıklamada, Bağdat’ın Taci bölgesinde Haşdi Şabi konvoyuna saldırı düzenlendiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Özellikle de böylesi hassas bir dönemde bu tür iddiaların paylaşılmasının önüne geçilmelidir” denildi.

Irak medyasında yer alan habere göre, Bağdat'ın kuzeyindeki Taci bölgesinde bir konvoya hava saldırısı düzenlendi. Hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi çatısı altındaki Ketayib İmam Ali Birliği'ne bağlı komutanların bulunduğu ve 6 kişinin öldüğü öne sürüldü.

Haşdi Şabi Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı uydu kanalları ve yerel medya organlarında, bu sabaha karşı Taci Stadyumu yakınında hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi komutanlarının bulunduğuna dair yer alan bilgilerin doğru olmadığı kaydedildi.

Hava saldırısının Haşdi Şabi lider kadrosuna değil, sağlık ekibine yönelik olduğu bildirilmişti.

Öte yandan DAİŞ karşıtı Uluslararası Koalisyon, geride kalan birkaç gün içinde Irak’ta herhangi bir hava saldırısının düzenlenmediğini bildirdi.



Anahtar Kelimeler: ordusu: Haşdi saldırı olmadı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER