Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı: Yakıp yıkmakla halka hizmet edilmez

IBKY Başbakanı Mesrur Barzani, son günlerde parti binaları ve kamu kurumlarına düzenlenen saldırıların, halka hizmet etmediğini vurguladı.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı: Yakıp yıkmakla halka hizmet edilmez

Başbakan Mesrur Barzani, son günlerde parti binaları ve kamu kurumlarına düzenlenen saldırıların, halka hizmet etmediğini vurguladı.

Bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen Başbakan Mesrur Barzani, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantımızda masada iki önemli konu vardı. Kürdistan Bölgesi’nde son günlerde yaşanan istenmeyen olaylar ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet arasında süren müzakere süreci ele alındı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak önümüzdeki sorunları çözmek, bu zorlu süreci atlamak için her türlü çabayı gösterdik. Diğer yandan Irak hükümetinin, Kürdistan Bölgesi halkının anayasal haklarının korunacağı bir anlaşmaya varmak için de çaba gösteriyoruz.

Kürdistan halkının yasal ve anayasal haklarını savunuyor, olağan ve medeni gösterileri destekliyoruz. Halkın özgür bir şekilde kendini ifade etmesini istiyoruz, başkasının hak ve özgürlüklerini çiğneyerek değil.

Halkın bir kesiminin, maalesef, kötü şartlarda yaşadığını görüyoruz ve rahatsızlıklarını anlıyoruz. Özellikle belli çevrelerin gösterilere karıştığını, şiddet ve kargaşa çıkardıklarını, insanları öldürdüklerine tanık olduk.

Hükümet olarak göstericilere destek veriyoruz ancak aynı zamanda başlıca görevimiz ülkenin istikrarını korumaktır. Bütün sevgili kardeşlerimden, Kürdistan Bölgesi’nin içinde bulunduğu bu istenmeyen tehlikeli durumu görmelerini istiyorum.

Hak talebinde bulunan vatandaşın, kimden talep ettiğini bilmesi lazım. Hakkının yendiğini ve maaşının verilmediğini düşünüyorsa, o hakkı ve maaşı kimden istediğini bilmelidir. Bölge’nin hakkını ihlal edenlerden, Kürdistan halkına kulak vermesini ve anayasal haklarını uygulamasını talep ediyoruz.

Gördüklerimiz, gerçeklerden uzaktır çünkü başka bir maksatla yapılıyor. Yine bazı kişilerin göstericilerin arasına karışıp, gösterileri saptırdığını görüyoruz. Sizlerin de gördüğü gibi resmi kurumlara, partilere, hizmet kuruluşlarına saldırıldı. Bu ne maaşları ne de halkın meşru haklarını sağlar.

Gösteri düzenleyenlerden ve evlerinde oturanlardan talebim, sorunlara çözüm bulmak için bize destek ver yardımcı olmalarıdır.

Hükümet sizin oylarınızla kuruldu. Hükümet her şeyden önce Kürdistan halkının sorunları için çaba göstermektedir."

Yenilenecek…



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER