Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Irak Parlamentosu, PKK´nin Şengal´den çıkarılması için harekete geçti

Irak Parlamentosu, Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı sıfatını da taşıyan Başbakan Adil Abdulmehdi´ye gönderdiği resmi yazıda, Şengallilerin evlerine dönmesi, halkın ve bölgenin güvenliğinin sağlanması için PKK´nin Şengal´den çıkarılması gerektiği belirti

Irak Parlamentosu, PKK´nin Şengal´den çıkarılması için harekete geçti

Irak Parlamentosu, Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı sıfatını da taşıyan Başbakan Adil Abdulmehdi´ye, PKK´nın Şengal´den çıkarılması için resmi yazı gönderdi.

Söz konusu yazıda, Şengallilerin evlerine dönmesi, halkın ve bölgenin güvenliğinin sağlanması için PKK´nın Şengal´den çıkarılması gerektiği belirtiliyor.

Irak Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Kürt Parlamenter Nasir Herki, Şengal´de durumun normalleşmesi için PKK güçlerinin bölgeden çıkarılmasıyla ilgili Iraklı yetkililerin girişimde bulunduğunu söyledi.

Şengal İlçe Meclisi Başkanı da Irak Parlamentosu´nun bildirisiyle ilgili, ?Bölge halkı, PKK´nın varlığından dolayı evlerine dönemiyor? dedi.

Talebin, Şengal halkının istekleriyle uyuştuğunu ifade eden Şengal İlçe Meclisi Başkanı, ?Hayatın normalleşmesi için PKK´nın Şengal´den çıkması gerekiyor? ifadelerini kullandı.

PKK son haftalarda Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde kendisine bağlı başka bir silahlı milis grubu kurarak bu grubun bölgede silahlı saldırılar düzenleyeceğini duyurmuştu.

ÇETO: PKK´NİN VARLIĞI SORUN

Diğer yandan, ´Rojev´ (Gündem) programına konuşan Ninova İl Meclisi Başkanı Seydo Çeto, PKK´nin yabancı bir güç olduğunu ve Şengal´den çıkması gerektiğini ifade etmişti.

PKK´nin Şengal´deki varlığının sorun olduğunu ve bu sorunu Bağdat hükümetinin çözmesi gerektiğini belirten Çeto, ?Şengal´de bulunan PKK güçlerinin maaşlarını Bağdat hükümeti ödüyor. PKK yabancı bir güçtür ve Şengal´den çıkarılması gerekiyor? ifadelerini kullanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER