Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Irak Kerkük Dedeler Yadigarı Topluluğu Konya´da Sahne Aldı

Hazreti Mevlana´nın 811´inci doğum yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ´15´inci Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali´nde, Irak´tan Kerkük Dedeler Yadigarı Topluluğu sahne aldı.

Irak Kerkük Dedeler Yadigarı Topluluğu Konya´da Sahne Aldı

28. 09. 2018 Cuma

Konya Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce organize edilen festivalin 8´inci gününde, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu´nda müzikseverlerle bir araya gelen Kerkük Dedeler Yadigarı Topluluğu, derin bir geleneği olan geleneksel müziklerini dinleyicilerin beğenisine sundu. Çok sayıda yerli ve yabancı turistinin yanı sıra Konya´da eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler de konsere ilgi gösterdi.

Festivale şu ana kadar 47 ülkeden 133 grup ile yüzlerce sanatçı katıldı. Bu yıl 15´incisi düzenlenen festivale Özbekistan, Azerbaycan, Afganistan, İran, Irak-Kerkük, Fas, Lübnan, İspanya ve Türkiye´den sanatçı ve müzik toplulukları katılıyor. Festival kapsamında Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu ve Selçuklu Kongre Merkezi´nde düzenlenecek diğer konserlerde yarın Zabit Nebizade (Azerbaycan), 29 Eylül´de Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ve Munojot Yo´lchiyeva (Özbekistan), 30 Eylül´de Alimoğlu "Ruhun Dansı" Topluluğu sahne alacak. 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER