Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Irak Hizbullah´ına ve Haşdi Şabi´ye yönelik saldırıyı işgalci İsrail üstlendi

İşgal devleti İsrail, Irak´ın Selahaddin kentinde Haşdi Şabi ve Hizbullah´a ait askeri kampa yönelik düzenlenen hava saldırılarını üstlendi.

Irak Hizbullah´ına ve Haşdi Şabi´ye yönelik saldırıyı işgalci İsrail üstlendi

İsrailli askeri bir yetkili yaptığı açıklamada, saldırıda Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve Haşdi Şabi´ye bağlı onlarca unsurun öldürüldüğü ve kampın imha edildiğini söyledi.

İsrail´in bölgedeki operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulunan İsrailli askeri yetkili, ?Irak´ta, Suriye´de hareket ettiğimiz gibi hareket ettik. Düşmanlarımızın nitelikli silah sevkiyatı yapmalarını veya kendilerini bölgedeki stratejik noktalara konumlandırmalarını önlemek için Yemen ve İran´da da benzer şekilde hareket edebiliriz? dedi.

İsrailli askeri yetkilinin açıklaması, Selahaddin kentinde destekli Haşdi Şabi ve Hizbullah´a ait askeri kampa yönelik düzenlenen saldırıdan birkaç hafta sonra geldi.

Kampa yönelik saldırının F-35 savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiği değerlendiriliyor.

Saldırıda Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve Haşdi Şabi´ye bağlı onlarca unsurun öldüğü ve kampın imha edildiği bildirildi.

İsrail´in Suriye saldırılarında kullandığı güdümlü füzelere başvurduğu kaydedildi.

İsrailli askeri yetkili ayrıca ülkesinin Suriye´nin Golan Tepeleri´ndeki Hizbullah ve İran´ın askeri varlığını ortadan kaldırmak için saldırılarını yoğunlaştırdığını ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER