Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Irak Başbakanı Abdulmehdi´den Trump´a yanıt

Irak Başbakanı Abdulmehdi, "Topraklarımızın herhangi bir ülke tarafından başka ülkelere saldırılması için kullanılmasını kabul etmeyiz." dedi.

Irak Başbakanı Abdulmehdi´den Trump´a yanıt

 Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Irak topraklarının başka ülkelere saldırı için kullanılmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, ABD Başkanı Donald Trump´tan bu yöndeki açıklamasını geri almasını istedi. 

Abdulmehdi, başkent Bağdat´ta düzenlediği haftalık basın toplantısında, ABD Başkanı Trump´ın sözlerine atfen, "Topraklarımızın herhangi bir ülke tarafından başka ülkelere saldırılması için kullanılmasını kabul etmeyiz." dedi. Irak Başbakanı, Trump´ın konuyla ilgili açıklamasını geri almasını istedi.

Irak´ta ABD askeri üssünün bulunmadığını savunan Abdulmehdi, Iraklı askerlerin eğitimi için sadece ABD´li müsteşarların bulunduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump, pazar günü Amerikan CBS televizyonunda yaptığı açıklamalarda, ABD´nin Irak´taki Aynü´l Esed Üssü´ne çok para harcadığını belirterek, "Irak´taki üssü tutmak istememin nedenlerinden biri İran´ı biraz izlemek istiyorum, çünkü İran gerçek bir sorun." demişti.

ABD´nin Irak´taki askeri varlığı

ABD, 2003 yılında işgal ettiği Irak´ta, yaklaşık 166 bin askeriyle Aralık 2011´e kadar varlık göstermiş, bu tarihten sonra eski Başkan Barack Obama´nın talimatı üzerine, tüm askerini Irak´tan çekmişti.

Ancak terör örgütü DEAŞ´ın, 10 Haziran 2014´te ortaya çıkmasından sonra dönemin Irak Başbakanı Nuri el-Maliki´nin çağrısı üzerine, ABD yeniden askerlerini Irak´a göndermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığının yayımladığı son verilere göre, iki ülke arasında 2014 yılında imzalanan askeri stratejik anlaşma uyarınca Irak´ta 5 bine yakın ABD askeri bulunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER