Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İpler geriliyor! ABD memnun

Yüz binlerce kişi katledildi, milyonlar göç etti. Suriye’de dengeler yeniden kuruluyor... İşin özeti, ne Rusya ile ne de ABD ile ittifak kimseye hayır getirmiyor...

İpler geriliyor! ABD memnun

Suriye’yi ve coğrafyamızı paylaşım alanına dönüştüren emperyalistler arasındaki güç savaşı şekil değiştirerek yıkımına devam ediyor. 9 yıldır kurulup dağılan ittifakların sonuncusunda, yani Türkiye ile Rusya arasındaki ipler kopma noktasına geliyor. Daha düne kadar sınırımızda savaşın eşiğine geldiğimiz ABD, birdenbire Türkiye ile “yeniden” yakınlaşmaya başlıyor.

Suriye meselesinde Türkiye hakkını savunurken, ABD yine durumdan vazife çıkarmaya çalışıyor!

ABD’NİN NİYETİ ORTADA!

eçtiğimiz gün İdlib’de 5 asker ve 3 sivil personelimizin şehit edilmesinin hemen ardından  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Rusya, Astana ve Soçi’ye sadık değil” açıklaması, Ankara ile Moskova arasındaki tansiyonu yükseltti. Durumu fırsat bilen ABD ise önce taziye mesajı yayınladı, sonra da NATO üyesi Türkiye’nin her anlamda yanında olduğunu kaydetti. Buna bir de ABD’de görülen Halkbank davasının geçici olarak durdurulması eklenince, Astana süreci ile “oyun dışı kalan” ABD’nin yeniden bölge denklemine girme niyeti iyice açığa çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Suriye rejimi tarafından İdlib’e yönelik başlatılan kara operasyonunda yapılan top atışları sonucunda bölgede gözlem görevinde bulunan 5 asker ve 3 sivil personelin şehit edilmesi ile Ankara-Moskova ve Şam arasında karşılıklı gerilimler yaşanmaya başladı.

ABD SÜREÇTE TARAF OLMAYA BAŞLADI

İdlib’de karşılıklı açıklamalar ile ipler kopmaya yüz tutarken, durumu fırsat bilen ABD ise eline makas alarak yaşanan sürece müdahale etmeye başladı. Şehitleri için taziye mesajı yayınlayan ABD, saldırıya karşılık Ankara’nın karşı saldırıda bulunmasını desteklediklerini belirterek, ABD olarak NATO üyesi Türkiye’nin her anlamda yanında olduklarını kaydetti.

ANKARA MOSKOVA İKİ AYRI UCA GEÇTİ

Rejim güçlerinin İdlib’e her saldırısında Ankara ve Moskova’nın devreye girmesi ile olaylar yatıştırılmaya çalışılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan son gelişmeler ile ilgili, “Rusya, Astana ve Soçi’ye sadık değil” açıklaması yapması bu son saldırının Ankara ve Moskova’yı iki ayrı uca attığını gösterdi.

DİKKAT ÇEKEN GELİŞMELER

ABD’nin İdlib ile ilgili açıklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’nın işgali altında olan Kırım ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunması, ABD’de görülen ve Türkiye’ye aba altından sopa gösterilmek için kullanılan Halkbank davasının geçici olarak durdurulması gibi gelişmelerin son günlerde peş peşe yaşanıyor olması ise akıllara, “Türkiye, İdlib etkisi ile makas mı değiştiriyor?” yönünde olmasına neden oldu.

GERGİNLİK ORTAYA ÇIKIYOR

Ankara, saldırının sorumlusu olarak Şam yönetimini işaret edip Moskova’nın aradan çekilmesini isterken, Moskova ise Şam’a kendini siper etme yolunu seçerek yapılan saldırıda Türkiye’yi hatalı bularak Şam yönetimini aklamaya çalıştı. Ayrıca Moskova’nın saldırıda şehit olanlar ile ilgili bir taziye mesajı yayınlamaması da iki ülke arasındaki gerginliği ortaya koymuş oldu.

“ÇATIŞMAYA GİRMEMİZE GEREK YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorduğu “Rusya ile bu manada bir gerginlik de yaşanıyor. Mevcut işbirlikleri ve S-400 alımı dikkate alındığında Rusya’ya bir mesaj vermek ister misiniz?” sorusuna, “Bizim, Rusya ile şu aşamada bir çatışma ya da ciddi bir çelişki içerisine girmemize gerek yok. Bunu niye söylüyorum? Bizim şu anda Rusya ile çok ciddi stratejik girişimlerimiz var. Bunlardan birisi çok kararlı şekilde başlatılan nükleer enerji konusudur. Burada inşa süreci devam ediyor”

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: İpler geriliyor! memnun

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER