Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Interpol Türkiye'nin talebini reddetti! BAE ve İsrail mi koruyor?

Interpol, Türkiye'nin, İsrail işbirlikçisi Muhammed Dahlan aleyhine uluslararası tutuklama emri (kırmızı bülten) çıkarma talebini reddetti.

Interpol Türkiye

Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı), Türkiye'nin topraklarında casusluk faaliyetleri yürütmesi sebebiyle, Muhammed Dahlan için tutuklama emri çıkarma talebini reddetti.

Interpol Genel Sekreterliği, 22 Ağustos 2020 tarihinde "Bildirimler ve Yayınlar Çalışma Grubu" tarafından yayınlanan bir mektupta, Türkiye'nin İsrail işbirlikçisi Muhammed Dahlan aleyhine uluslararası tutuklama emri (kırmızı bülten) çıkarma talebinin reddedilmesine ilişkin kararını organizasyonun tüm üye ülkelerindeki ulusal merkez ofislerine bildirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) "truva atı" olarak bilinen ve BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın danışmanı olan Muhammed Dahlan da, resmi Facebook sayfasında, Interpol'ün Türkiye'nin kendisi hakkında tutuklama emri çıkarma talebini reddettiğini doğrulayan bir metni paylaştı.

BAE adına casusluk yaptıkları iddiasıyla 19 Nisan 2019 İstanbul'da gözaltına alınan Samir Semih Şaban ve Yusuf Hasan'ın, Muhammed Dahlan tarafından Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları ve Türkiye'de yaşayan Filistinli kanaat önderleri hakkında bilgi toplamak için görevlendirildikleri, "gizli tanık" ifadeleriyle belirlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bunun üzerine, Muhammed Dahlan hakkında "kırmızı bülten" talebinde bulundu.

Muhammed Dahlan kimdir?

Orta Doğu coğrafyasında, son yıllardaki iç çatışma, darbe ve ayrışmalarda izi bulunan "karanlıklar prensi" şeklinde nitelendiriliyor.

Filistin'den kaçtıktan sonra Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yerleşen, bu ülkenin "truva atı" gibi çalışan Dahlan, burada BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın güvenlik danışmanı rolüyle BAE'nin "Yemen'den Libya'ya, Filistin'den Afrika'ya" yıkıcı politikalarını hayata geçirmekte başrol oynadı.

Gazze'deki Han Yunus kasabasında 1961'de dünyaya gelen Dahlan, Fetih hareketi içindeki çalışmaları nedeniyle genç yaşta İsrail hapishaneleri ile tanıştı. Dahlan girdiği İsrail hapishanelerinde İbranice öğrendi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER