Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İnteraktif rakamlarla dünyada ve Türkiye´de kanser vakaları

4 Şubat Dünya Kanser Günü´nde, Dünya Sağlık Örgütü´nün (WHO) paylaştığı verilere göre, sadece 2018 yılında, 18,1 milyon insana kanser teşhisi konulurken, 9,9 milyon kişi kanserden hayatını kaybetti.

İnteraktif rakamlarla dünyada ve Türkiye´de kanser vakaları

4 Şubat Dünya Kanser Günü´nde, Dünya Sağlık Örgütü´nün (WHO) paylaştığı verilere göre, sadece 2018 yılında, 18.1 milyon insana kanser teşhisi konulurken, 9.9 milyon kişi kanserden hayatını kaybetti. 

Dünya Kanser Araştırma Fonu (WCRF) verilerine göre, 2018´de dünyada en çok görülen kanser türleri sırasıyla akciğer kanseri, meme kanseri ve ve bağırsak kanseri oldu. Dünya genelinde 2 milyon 93 bin kişiye akciğer kanseri teşhisi konulurken, 2 milyon 88 bin kişi de meme kanserine yakalandı.

Ülkelerdeki kanser oranlarını da paylaşan WCRF, en çok kanserin 100 binde 468 ile Avustralya´da görüldüğünü aktardı. Bunu 438 ile Yeni Zelanda ve 373 ile İrlanda izledi. Raporda, gelişmiş ülkelerde kanser görülme oranının, az gelişmiş ülkelere kıyasla fazla olması da dikkati çekti.

Sağlık Bakanlığı´nın 2015 yılı verilerinde ise Türkiye´de yılda ortalama 16 bin 500 civarında kanser vakası teşhis ediliyor. Bu da bir günde yaklaşık 450 kanser vakasına karşılık geliyor.

Türkiye´deki durum

Bakanlığın raporunda, 2030 yılında 22 milyon yeni vakanın ortaya çıkmasının beklendiği de kaydedildi. 

Türkiye´de erkeklerde en çok akciğer ve prostat kanseri, kadınlarda ise en çok meme kanseri görülüyor. Her 4 kadın kanser hastasından birine meme kanseri teşhisi konuluyor. 

TÜİK´in verilerine göre, Türkiye´de kanser tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 20´sini oluşturuyor.

kanser ile ilgili görsel sonucu

 

 

kanser ile ilgili görsel sonucu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER