Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İNSANİ YARDIM KURUMLARI HER YERDE HİZMETTE

Kayseri insan yardım kurumları ( hayır kurumları) Mart ayı istişare ve değerlendirme toplantısı Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Kayseri temsiciliği ev sahipliğinde yapıldı.

İNSANİ YARDIM KURUMLARI HER YERDE HİZMETTE

Kayseri insan yardım kurumları ( hayır kurumları) Mart ayı istişare ve değerlendirme toplantısı Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Kayseri temsiciliği ev sahipliğinde yapıldı.

6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetli depremler ardından  11 il ve 13,5 milyon insanı etkileyen depremin yaşanmasından bugüne Kayseri insani yardım kurumlarının çalışmaları toplantının ana gündem konusu oldu.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları  ve Mazlumder Şube Başkanı Ahmet taş İnsani yardım kurumlarına bu süreçteki gayretli çabaları ve özverili çalışmalar için teşekkür etti. Depremde hayatını kaybedenlere Rahmet, yaralılara şifa ve milletimize taziye dileklerini bildirdi.

Taş bölgeye 3 hafta boyunca yaptıkları geçmiş olsun ve taziye ziyaretlerinde sivil toplum kurumları ile görüşmeler yaptıklarını, normalleşme çalışmalarını takip ettiklerini, sivil toplumun hizmetlerinin yakından görme imkanı bulduklarını ve yıkımın felaketini yakından görme imkanı bulduklarını bildirdi. Yaraların sarılması için mutlaka Devlet Millet  çabasının birlikte olmasının önemini gördüklerini söyledi.

Toplantıda söz alan Kızılay Şube başkanı Cafer Beydilli,  Verenel Derneği Temsicisi Hüseyin Taş, Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Temsilcisi Burahan Karamustafaoğlu, Şefkat derneği temsilcisi E. Hakan Ekinci, HaseneDerneği  temsilcisi İbrahim Saylak, iyilikder temsilcisi Ahmet Kaçar, Diyanet vakfı temsilcisi Fazıl Demirkol, Darülaceze Vakfı Temsilcisi Nevzat Ödev ve İnsan Vakfı Temsilcisi Osman Deniz Ünver kurumlarının gerek deprem bölgesinde gerekse Kayseri’ye gelen 70.000’e yakın depremzede için yaptıkları hizmetler hakkında detaylı bilgiler verdiler.

 

Hayır kurumlarımızın deprem bölgesindeki aşevi işletme, Çadır dağıtma, hijyen setleri dağıtımı, su dağıtma, Kayseri’de misafir edilen  depremzedeler için gıda, giyim, ev eşyası ve diğer yardımların önemli hizmetler olduğunu bildiren temsilciler, bu hizmetlerle devletin yükünü paylaşarak işini Kolaylaştırdıklarını, Millet Devlet işbirliği ile katkı sunduklarını dile getirdiler. Ramazan ayında da deprem bölgesi ve Kayseri’deki deprem misafirleri için hazırlıklar yaptıklarını söylediler.

Yeni hizmete giren 6 katlı Hasene insani yardım vakfı Kayseri Şubesi hizmet binasını hizmet birimlerinin yerinde incelenmesi ile Mart ayı toplantısı tamamlanmış oldu.

Gönüllü Kuruluşlar başkan Taş katılımcılara ve ev sahipliği yapan Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği yetkililerine teşekkür ederek, yeni hizmet binasının hayırlı hizmetlere evsahipliği yapmasını diledi

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: İNSANİ YARDIM KURUMLARI YERDE HİZMETTE

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER