Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA): İçişleri ve Adalet bakanını istifa etmeye çağırıyoruz

Sakarya'daki ırkçı saldırıcı için PİA basın açıklaması ile menfur saldırıyı lanetledi.

İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA): İçişleri ve Adalet bakanını istifa etmeye çağırıyoruz

 

"Özellikle İçişleri ve Adalet Bakanları suçu ve suçluyu koruyan tavırları ile saldırganlara cesaret veriyor. Suç işleyen yanına kalır rahatlığı ile davranınca başkası icin de bu bir teşvik nedeni oluyor." 

 Sakarya'daki ırkçı saldırıcı için PİA basın açıklaması ile menfur saldırıyı lanetledi.

Basına ve Kamuoyuna

Kürtlere yönelik Irkçı, ötekilere yönelik fiziki ve Cinsel Saldırılara, Sorgulanamaz bir Hukuksuzluğa hayır.
İç işleri ve Adalet Bakanları istifa!..

Türkiye, gün geçmiyor ki vicdanları sızlatan bir haberle sarsılmasın. Cinsel saldırı ve istismarlar vakay-ı adiyeden oldu neredeyse... Çocuklara ve kadınlara yönelik siddet; cinsel istismarın yanısıra ırkçı ve faşizan saldırılar artık gündemin olmazsa olmazı haline geldi. 

Suç işleyenlerin cezasız kaldığı; ceza almayacağını öz güvenle söyleyebildiği bir ülkede, suçun yaygınlık kazanması kaçınılmaz olur.

 Gencecik kıza tecavüz eden ve onu intihara sürükleyen. bir Bakanın işareti ile bir milletvekilini döven, saygın ve mağdur edilmiş bir siyasetçinin ailesine, eşinin haysiyetine dil uzatan, muhtelif yerlerde insanlara sırf Kürt ya da Alevi oldukları icin saldıran saldırganlar, caniler tahliye edilip elini kolunu sallayarak geziyorsa, böyle bir ülkede hiçbir şey hakkaniyetli olamaz. 

Hükümetin içerde ve dışarda içine düştüğü girdap, yönetici sıfatını taşıyan elitlerin psikolojisini alt üst etmiş bulunuyor.
Ekonomideki derin kriz, dış politikadaki çok yönlü çöküş yönetim krizini saklanamaz hale getirmiş durumda. Yönetememenin verdiği acziyet ve ızdırap ile önüne geleni suçlayan.

Yanlış icraatletine itiraz edeni hain ve terörist ilan eden bu hükümet, günü kurtaran politikalarla yol almaya mahkum hale gelmiş bulunuyor. 

Günü kurtarmak adına o an ne icap ediyorsa onu yapan, yarını ve geleceği planlayamayacak kadar aciz düşen bu iktidar, yandaş kitlesini mobilize etmek uğruna her türlü ayrıştırıcı ve nefrete sürükleyici dili kullanmaktan geri kalmıyor.
Muhalefeti hainlikle eş anlamlı gören bu hükümet, toplum arasında öfkeyi ve nefreti yayan bir pozisyonun içine düşmüş bulunuyor. 

Irkçı saldırıların temelinde iktidarın muhalefete tahammülsüzlüğü ve muhalefeti hain görmesi var. Bu gerçek görülmeden olayların doğru bir analizini yapmak mümkün olamaz.

 Özellikle İçişleri ve Adalet Bakanları suçu ve suçluyu koruyan tavırları ile saldırganlara cesaret veriyor. Suç işleyen yanına kalır rahatlığı ile davranınca başkası için de bu bir teşvik nedeni oluyor. 

İnsan ve Özgürlük Partisi olarak son dönemdeki artan istismara ve ırkçı saldırıların karşısında bir şey yapmayan İçişleri ve Adalet bakanını istifa etmeye çağırıyoruz.

Memleketi düzgün Yönetemeyen, insanların güven içinde yaşamasını sağlayamayan yetkililerin  oturdukları koltuklardan vazgeçemeyişleri belki onlar açısından hukuki görünebilir ama toplum açısından hiç de ahlaki değildir. 
Yönetmelikleri  apaçık ortada olanlar, gereğini yaparak halktan fiili özür dilemek zorundalar. 
İki bakanı da filli özür olan istifaya çağırıyoruz. Saygılarımızla....

İnsan ve Özgürlük Partisi

 

Partiya İnsan û Azadiyê ser êrişa sakaryayê daxuyaniyek da..

Ji bo Çapameniyê û Raya Giştî

Êriş û bêhiqûqîyên nayên lêpirsîn ên  li hemberî Kurdan ên nijadperest û li "hember ên din" ên cinsî û fîzîkî, nayên qebûlkirin.  
Wezîrên Karên Hundirîn û Dadê îstîfa!...

Roj tune ku li Tirkiyê bi nûçeyekî wijdanan neêşîne neheje. Êriş û îstîsmarên cinsî êdî bûne bûyerên ji rêzê. Tevlî şîddet û destdirêjiya cinsî ya li hember zarok û jinan êrişên nijadperest û faşîst êdî bûne rojevekî ji rêzê.

Welatekî ku tawan bê ceza dimîne û tawandar bi bawerîyeke mezin bêjin ev tawan bê ceza dimîne, dê sûc  belav dibe.
Li welatekî ku êrişkar û canîyên destdirêjiya keçek ciwan dikin û wê dikşînin rêya xwekuştinê, bi îşareteke wezîrekî, wekîlek dikutin, zimandirêjîya malbat û hevsera sîyasetmedarek rêzdar û mexdûr dikin, sirf ji bo Kurd an jî Elawî ne li cur be cur cihan êriş dikin tên berdan û bi rehetî dikarin bigerin, tu tiştekî bi heqqanîyet nîne.

Ew gêjgerîna ku hukumet li hundir û derveyê welat ketiyê, derûnîya qada rêvebiriyê serobino kiriye. Krîza aborî ya kûr, cûmbûna pir alî ya polîtîkaya derveyîn êdî yekcar krîza rêvebiriyê derxistîye ser avê. Hukumeta ku êdî nikare bi rê ve bibe bi vê eczîyet û êşê herkesî tawanbar dike, ên îtîrazê îcraetê wan dije wek xaîn û terorîst îlan dike, bûye mehkûmê bi polîtîkayên rojane rêveçûn.

Ev îqtîdara ku ji bo rojê xilas bike çi îcab bike dike, ji pîlankirina sibê û pêşerojê aciz ketîye, ji bo çalakkirina girseya pêgirtiyên xwe bi zimanê cudakirin û nefretê bikar tîne. Ev hukumeta ku muxalefetê bi xaîntîyê ra yek dibîne, ketîye pozîsyonekî nav nefret û hersê belavker.
Di bingeha êrişên nijadperestî da bêtehemmulî ya li hemberî muxalefetê û muxalefetê xaîn dîtin heye. Heya ev rastî neyê dîtin analîzeke rast a bûyeran ne mumkûn e.

Bi taybetî Wezîrên Karên Hundirîn în û Dadê, bi helwestên xwe yên parastina tawan û tawandaran dil dide êrişkaran. Ji ber ku kiriyarên wan ji wan ra dimîne tawandarî tê teşwîqkirin.

Em wek Partîya Însan û Azadî, em îstîfaya Wezîrên Karên Hundirîn û Dadê yên li hemberî îstîsmar û êrişên nijadperest tu tiştekî nakin dixwazin.
Rêveberên ku bi aramî nikarin welat bi rê ve bibin, dev jê neberdana ji cihê xwe dibe ku   ji bo wan huqûqî be lê ji bo civakê ne exlaqî ye. 
Yên rêznameya wan vekirî li meydanê ne divê lêborîna fiîlî bidin. 
Herdu Wezîran jî vedixwînin lêborîna fiîlî ango îstîfayê. Bi rêzdarî...

Partîya Însan û Azadî (PİA)

Haber Azad

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER