Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"İnsan Hakları Okulu" Seminerleri Devam Ediyor

Ankara'da, her boyutuyla insan hakları konularıyla ilgili alanında uzman birçok kişi tarafından seminerler veriliyor. Program, 6 hafta sonrasında katılımcılara sertifika verilerek nihayete erecek.

Ankara'da, her boyutuyla insan hakları konularıyla ilgili alanında uzman birçok kişi tarafından seminerler veriliyor. Program, 6 hafta sonrasında katılımcılara sertifika verilerek nihayete erecek.

İlk hafta "İnsan Hakları Bilinci ve Dili" konulu seminer MAZLUMDER Genel Başkanı Av. Kaya Kartal, tarafından verildi. Ardından "İhlal Başvurularında Süreç ve Raporlama" konulu seminer ise MAZLUMDER Genel Sekreteri Av. Gökhan Türkoğlu tarafından verildi.

İkinci haftada Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, "Sığınmacı Hakları" semineri Av. İrem Geçmez, tarafından ise "Sığınmacıların Yaşadığı Hak İhlallerinde Başvuru Süreçleri" konusu işlenecek.

Sonraki haftada, Dr. Levent Korkut "Uluslararası Sistemin Etkisizliği ve Cezasızlık Sorunu" konulu seminer ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise "TYB'nin Doğu Türkistan Çalıştayı" konulu seminer verilecek.

Sonraki hafta Yazar ve Emekli Albay Mehmet Yavuz Ay, "Darbelerin Neden Olduğu İnsan Hakları İhlalleri" konulu seminer aynı hafta Muhammed Ecevit Cartı, tarafından "Ulusal Hak Arama Kuruluşları ve TIHEK" konusu anlatılacak.

Beşinci hafta Prof. Dr. Tanel Demirel, "Darbelerin Yargı Bağımsızlığı ve Hukuk Üzerindeki Etkileri" konulu seminer verecek.

Son hafta da ise Dr. Nevfel Boz, "Dijital Çağda İnsan Hakları" konulu seminer ve ardından ise MAZLUMDER MYK Üyesi Aziz Oğuzhan Karaman, "Nefret Söylemi ve Ayrımcılık Yasağı" konulu seminer verecek.

Konuyla ilgili bilgi veren MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Av. Osman Yurt, "MAZLUMDER'in kurumsal olarak her yıl düzenlediği 'İnsan Hakları Okulu'nun düzenliyor. 2023 yılı programı geçen hafta başladı. Programımız her cumartesi günü yapılacak ve 6 hafta sürecek. Altıncı haftanın sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz. Konusunda uzman akademisyenler ve insan hakları savunucularının katkılarıyla 'İnsan Hakları Okulu'nu düzenliyoruz. Bu sene üniversitelerin kapalı olması sebebiyle de hem online hem de yüz yüze seminerlerimizi vereceğiz. İnsan hakları kültürünün gelişmesi farkındalık oluşturmak ve bu anlamda insanların yetişmesini sağlamayı hedefliyoruz. Okulumuz herkese açık. Toplumda insan hakları bilincinin gelişmesi ve insan haklarının hakim olduğu bir toplumun inşası için her yıl bütün şubelerimizin kurumsal olarak yaptığı bir etkinliktir." dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER