Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İNSAN HAKLARI GÜNÜ UNUTULMADI

10 Aralık İnsan Hakları Günü, Ankara şubesinin düzenlediği insan hakları gecesine katılan MAZLUMDER Kayseri Şubesi 18 Aralık Pazar günü Kocasinan kafede anlamlı bir programla insan hakları gününü kutladı.

İNSAN HAKLARI GÜNÜ UNUTULMADI

10 Aralık İnsan Hakları Günü, Ankara şubesinin düzenlediği insan hakları gecesine katılan MAZLUMDER Kayseri Şubesi 18 Aralık Pazar günü Kocasinan kafede anlamlı bir programla insan hakları gününü kutladı.

Son bir yıl içinde Dünyada ve Türkiye'de devam eden ve çözülemeyen insan hakları ihlalleri ve adalet beklentilerini içeren basın açıklamasının yapıldığı, bu konuda fotoğraf sergisinin açıldığı 12 Eylül 1980 darbe dönemi ve 28 Şubat 1997 post modern darbe dönemini yaşayanların bu dönemlerde yaşanan şahitliklerini katılımcılarla paylaştıkları program sabah saat 10.00'da kahvaltıyla başlayıp saat 16.00'da kadar sürdü.

Kahvaltı ve fotoğraf sergisinin ardından şube başkanı Ahmet Taş, 2021 yılından 2022 Aralık ayına kadar yaşanan ve yaşamakta olan Dünyadaki ve Türkiye’deki insan hakları ihlalleri ve adalet beklentilerini içeren basın açıklamasına katılımcı basın mensuplarına ve misafirlere okudu. Daha sonra Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı ve 12 Eylül insan hakları ihlalleri şahit ve mağdurlarından olan Mehmet Hüsrevoğlu, dönemi anlatan güzel bir hitabette bulundu, program için MAZLUMDER’e teşekkür etti, katılımcılardan büyük beğeni aldı.

İkinci konuşmacı olan emekli müftü araştırmacı yazar Mehmet Göktaş da 28 Şubat Darbesi öncesi darbe döneminde devlet yetkisini kullanan darbecilerin yerel uzantılarının Kayseri'de yaptıkları hukuksuzluk ve hak ihlallerinden ve zulümlerden örnekler veren güzel bir hitabette bulundu ve katılımcıları 25 yıl gerilere götürdü.

Mehmet Göktaş hocanın dikkatle takip edilip takdir alan konuşmasının ardından öğle namazını müteakip 3. konuşmacı programa ayrı bir heyecan kattı.

Bir önceki dönem Kayseri İl Müftüsü ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Güven Veda Hutbesi ve insan hakları konulu, bir saatten fazla süren katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen, sonunda katılımcılar tarafından anlamlı sorularla daha da güzelleşen anlamlı bir sohbet gerçekleştirdi.

Mazlumlar Şube Başkanı Ahmet Taş, yeryüzünde ve ülkemizde yaşanan zulümler ve hak ihlalleri ile mücadelenin MAZLUMDER’in şiarı olduğunu bildirerek bugünü etkinlik ve bilgilendirme ile değerlendirmeyi gelenek haline getirdiklerini bildirdi. Programa emek verenlere katılımcı üye, gönüllü ve sivil toplum temsilcilerine, Yazarlar Birliği Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu, emekli müftü Mehmet Göktaş, Prof. Dr. Şahin Güven'e ve basın mensuplarına çok teşekkür ettiğini bildirdi.

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: İNSAN HAKLARI UNUTULMADI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER