Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İnönü Üniversitesi'nden Talibancı öğrenci açıklaması: Afgan öğrencilerin kayıtlarını güvenlik birimleri değerlendiriyor

Afganistan'daki Habertürk muhabiri, bir Taliban üyesinin İnönü Üniversitesi'nden kabul aldığını anlattı. Rektör Kızılay, "Afgan öğrencilerin kayıtları güvenlik birimlerince değerlendiriliyor" dedi.

İnönü Üniversitesi

Afganistan'da silahlı bir Taliban mensubunun Malatya’daki İnönü Üniversitesi’nden kabul aldığını ve Türkiye'de üniversite okuyacağını söylediğini açıklayan Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un iddiasıyla ilgili İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'dan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kızılay, Taliban üyesinin kabul aldığını yalanlamazken, "Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtları Devletimizin ilgili güvenlik birimleri ile değerlendirildikten sonra yapılacaktır. İnönü Üniversitesi olarak konuyu yakından takip etmekteyiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan'da yayın yapan Habertürk Televizyonu Programcısı Mehmet Akif Ersoy, “Biz yayın yaparken bir Taliban mensubu yanımıza geldi. Türkçe biliyordu. Kendisini göstermemizi istemedi, bizimle konuştu. Yayın bittikten sonra bana kimliğiyle birlikte bir yazı gösterdi. Malatya İnönü Üniversitesi’nden kabul almış. Türkiye’ye gitmek istediğini söyledi. 'Üniversiteden kabul adım, Türkiye’de okuyacağım' dedi. Evraklarına baktım, 'Ben gazeteciyim, böyle bir kontağım yok' dedim. Böyle bir durumla da karşılaştık” demişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER