Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İNGİLTERE´DEN TRUMP´IN KARARINA İLK TEPKİ GELDİ: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

İngiltere, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un arasında 12 Haziran´da Singapur´da yapılması planlanan zirvenin iptal edilmesinden dolayı hayal kırıklığı duyulduğunu bildirdi.

İNGİLTERE´DEN TRUMP´IN KARARINA İLK TEPKİ GELDİ: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

Gelişmelere ilişkin Başbakanlık ofisi "10 Numara"dan yapılan açıklamada, "Zirvenin planlandığı gibi yapılmayacağından dolayı hayal kırıklığına  uğradık." ifadesi yer aldı.

Kore Yarımadası´nda, "nükleer silahların geri döndürülemeyecek şekilde  yok edilmesini sağlayabilecek bir anlaşmanın gerekliliğine" dikkat çekilen  açıklamada, bunu gerçekleştirmek üzere İngiltere´nin ortaklarıyla çalışmayı  sürdüreceği bildirildi. Konuyla ilgili İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada  ise Trump´ın görüşmeyi iptal etme nedenlerini çok açık bir şekilde ifade ederek,  Kuzey Kore´yi de mevcut yaklaşımını yeniden gözden geçirmeye davet ettiği  belirtildi. Bakanlık açıklamasında, "Kuzey Kore´nin bunu yapacağını umuyoruz."  ifadesi kullanıldı.

Trump bugün Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un´a bir mektup  yazarak, son açıklamalarındaki "öfke ve açık düşmanlıktan" dolayı 12 Haziran´da  iki lider arasında Singapur´da yapılması planlanan zirveye katılmayacağını  bildirmişti.

Kim, geçen hafta ABD´nin Güney Kore ile ortak askeri tatbikat yapmaya  başlamasından dolayı Donald Trump´ı, Singapur zirvesine katılmamakla  tehdit  etmişti. Trump ise dün Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile görüşme  öncesinde yaptığı açıklamada, Singapur zirvesinin 12 Haziran´da olmayabileceğini  ifade etmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER